luni, 4 iulie 2011

Cele mai bune afrodiziace

Afrodiziacele pot functiona in doua feluri. Exista cele care creeaza dorinta sexuala lucrand asupra mintii si exista cele care creeaza dorinta afectand anumite parti ale corpului.

Iata cele mai bune afrodiziace: 

1. Ciocolata si cafeaua

Ambele contin substante care stimuleaza secretia de endorfine, adica hormonii "vinovati" de obtinerea placerii. Cafeaua stimuleaza corpul si mintea. Se recomanda sa fie consumata in cantitati mici, in special cafeaua neagra. Ciocolata neagra contine substante precum cofeina, teobromine si feniletilamine. Cofeina actioneaza ca un stimulant, teobrominele stimuleaza muschii inimii si sistemul nervos, in timp ce feniletilaminele ofera o stare de spirit pozitiva. Ciocolata contine mai multi antioxidanti decat vinul. Secretul este sa le combini pe ambele: un pahar de vin cu o ciocolata neagra.

2. Stridiile si scoicile

Erau folosite ca afrodisiace inca din antichitate. Se considera ca scoica era locul de nastere al marelui zeu al iubirii, Eros. Scoicile si stridiile sunt alimente bogate in zinc si favorizeaza potenta sexuala la barbati.

3. Trufele si vanilia

Mirosul joaca un rol foarte important in stimularea sexuala: trufele sunt o aroma masculine pentru cresterea simturilor, iar vanilia contine un parfum cald, placut si excitant. Vanilia creeaza euforie si combate astenia sexuala, avand un efect benefic asupra sistemului nervos central si, prin miros, actioneaza indirect asupra stimularii sexuale.

4. Capsunele

Sunt considerate "fructele dragostei si ale pasiunii". Pe langa gustul lor delicios, capsunele sunt asociate si cu noptile romantice dintre indragostiti. Fructele contin proprietati afrodisiace. Pot fi folosite cu succes in timpul preludiului, in special in combinatie cu ciocolata si frisca.

5. Bananele

Acest fruct ascutit cu proprietati afrodiziace naturale si o forma sugestiva regleaza presiunea sanguina, si vei face bine sa mananci una pe zi, pentru faptul ca nimic nu cauzeaza disfunctii erectile ca tensiunea arteriala extrem de mare (cunoscuta ca hipertensiune).

6. Ghimbirul

Folosit din timpuri stravechi, radacina de ghimbir are proprietati vasodilatatoare si este un excelent stimulent pentru barbati.

7. Telina

Este un afrodiziac si revigorant traditional cu efecte imediate. Pot fi consumate atat frunzele, cat si radacina sau se poate prepara suc. Contine multe minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu) si are proprietati excelente de stimulare a hormonilor. Este recomandata in tratarea asteniei psihice, fizice si sexuale.

8. Anghinarea si sparanghelul


Consumul de anghinare asigura cresterea potentei, pe langa celelalte proprietati terapeutice (imbunatateste functionarea ficatului si a rinichilor, dar si eliminarea toxinelor din organism). Sparanghelul are proprietati tonice asupra organelor de reproducere, ajuta la combaterea disfunctiilor sexuale si sterilitatii si se poate consuma gatit sau sub forma de salata cu putin ulei de masline.

9. Condimentele

Pe langa gustul delicios pe care il ofera unui fel de mancare, condimentele au puterea de a incalzi corpul. Astfel:

- mustarul contine o substanta care stimuleaza actiunea glandelor sexuale;
- piperul este bogat in vitamina C (vitamina efortului), are proprietati vasodilatatoare si stimuleaza sistemul nervos;
- sofranul creste apetitul sexual pentru ca are in compozitia sa un hormon vegetal, cu rol stimulant si tonic;
- cuisoarele cresc fluxul de sange, asigurand astfel o mai buna irigare a organelor, inclusiv a celor sexuale;
- cimbrul actioneaza ca un stimulent general si sexual;
- rozmarinul activeaza circulatia sangvina;
- busuiocul induce o stare fizica si psihica foarte buna. Continutul de vitamine, taninuri si uleiuri esentiale mareste apetitul sexual;
- coriandrul este bogat in fito-estrogeni si poate fi consumat in special de femei, datorita proprietatilor sale afrodisiace. In povestea "O mie si una de nopti", se spunea ca un negustor nu putea avea copii. Dupa varsta de 40 de ani, el s-a tratat de sterilitate cu un amestec care continea si coriandru. Aceasta carte, cu o vechime de peste 1.000 de ani, este dovada clara ca efectele afrodisiace ale coriandrului erau cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

10. Ardeiul iute

Daca sunt amatori ai bucatariei picante, stiti cum ardeii pot crea senzatii de umed si rece. Dati vina pe capsacina, problema in ardeiul iute care elibereaza endorfina, incurajeaza terminatiile nervoase si ajuta la circulatia sanguina, fiind un afrodisiac natural foarte puternic.

11. Usturoiul

In ciuda inconvenentelor date de gustul intepator, usturoiul este totusi un excelent stimulent si tonic sexual. In plus, el imbunatateste producerea de spermatozoizi.

12. Ginsengul

Aceasta radacina stabilizeaza hormonii atat la barbati cat si la femei. Chinezii au folosit-o timp de secole pentru a creste capacitatea de adaptare si pentru efectele excitante sexuale. Ginsengul este prezent in majoritatea produselor afrodisiace naturale, fiind prezent in cantitati mai mari sau mai mici in functie de efectul dorit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu