joi, 14 iulie 2011

Cata apa trebuie sa consumam zilnic?

   Beţi apă când vă este sete şi consumaţi mai multă apă atunci când depuneţi efort, faceţi sport sau când este foarte cald şi transpiraţi excesiv. Acestea sunt sfaturile mai multor medici români.

Potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, citat de România Liberă, este corect să bem apă când ne este sete, iar cantitatea recomandabilă se calculează astfel: numărul de kilograme înmulţit cu 30 mililitri de apă sau un militru de apă pentru fiecare kilocalorie consumată.

Dr. Mencinicopschi arată că, în condiţii normale, un adult trebuie să consume o cantitate de apă echivalentă cu produsul dintre numărul de kilograme şi 30 mililitri. De exemplu, la 70 kilograme, este recomandabil să beţi aproximativ 2 litri de apă, aşa cum, la 50 de kilograme, este recomadabil să beţi 1,5 litri de apă.

Doctorul a atras atenţia că şi spoturile televizate care recomandă să bem 2 litri de lichide pe zi sunt incorecte căci trebuie să bem apă, şi nu orice lichide.

Problema apare la bătrâni, din cauza diferitelor boli. În acest caz doctorul Eduard Adamescu, specializat în diabet, nutriţie şi boli metabolice, de la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, atrage atenţia asupra faptului că aceste persoane trebuie să se consulte cu medicul şi să consume apă în funcţie de specificul afecţiunii.

Totuşi, dr. Corina Zugravu a declarat pentru România Liberă că, şi dacă am consuma mai multă apă pe zi decât este necesar, rinichii o vor elimina şi nu este nici un pericol, dacă avem un organism sănătos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu