luni, 27 decembrie 2010

Curtea Constitutionala Legea Educatiei update

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să soluţioneze marţi sesizările PNL, PSD şi PC, precum şi cea a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, referitoare la Legea Educaţiei, după ce a amânat luarea unei decizii săptămâna trecută.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a contestat Legea Educaţiei la Curtea Constituţională motivând că procedura prin care a fost adoptat actul normativ a fost neconstituţională.
Potrivit lui Geoană, Legea Educaţiei Naţionale a fost considerată adoptată în ciuda faptului că acest proiect a fost restituit Guvernului pe data de 30 noiembrie, în urma deciziei Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
El a completat în sesizare că Legea Educaţiei se află în dezbatere parlamentară la Senat, îşi continuă traseul legislativ, în prezent aflându-se din nou la comisia de specialitate, unde a fost retrimisă de plen, la propunerea reprezentanţilor Guvernului.
Şi reprezentanţii opoziţiei au contestat Legea Educaţiei la CCR, acuzând neconstituţionalitatea textelor, dar şi modul de adoptare a acestui act normativ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu