luni, 13 decembrie 2010

Cele mai sanatoase alimente

Pentru a-ti mentine sanatatea, trebuie sa consumi cele mai sanatoase alimente. Iata care sunt :

1. Cerealele integrale: Fulgii de ovăz, de grâu, de ovăz, de secară şi tărâţele de grâu sunt surse excelente de fibre, de vitamine şi de minerale

2. Orezul brun: Orezul se numără şi el printre alimentele care alcătuiesc o dietă echilibrată, dar ai grijă să alegi orez brun sau orez nedecorticat

3.Fructele şi legumele colorate: Specialiştii recomandă să consumăm zilnic cinci porţii de legume şi de fructe de diverse culori

4. Rădăcinoasele: Rădăcinoasele intră şi ele în categoria alimentelor care îţi asigură necesarul zilnic de nutrienţi.

5. Pestele : Orice tip de peşte  este o sursă de proteine cu puţine calorii, fiind mai indicat decât orice alt tip de carne. Specialiştii recomandă să consumi peşte de două-trei ori pe săptămână.

6. Iaurtul : consumul zilnic al unui pahar de iaurt proaspăt (100-150 g) intensifică absorbţia mineralelor în organism, în special a calciului şi a vitaminei D, atât de necesare unui sistem osos sănătos.

7.Ulei de masline acest aliment este recomadat atât la gătit, cât şi în terapii pentru diverse boli cum ar fi afecţiunile cardiovasculare, gastrita, ulcerul, diabetul, bolile de ficat sau cancerul. 

8.Ouale : Oul este considerat un aliment „complet”. De regulă, el se prepară termic din motive de siguranţă şi în acest caz se recomandă ouăle fierte timp de cel mult 60 de secunde. Copiii în creştere şi tinerii pot consuma unul până la cinci ouă pe săptămâna.

9.Semniţele de in: Seminţele de in stimulează tranzitul intestinal, conferă senzaţia de saţietate şi încetineşte asimilarea grăsimilor în organism

10.Soia:  Pentru a beneficia de proprietăţile ei, este indicat să consumi soia într-o formă cât mai puţin prelucrată, cele mai recomandate fiind laptele de soia, făina de soia, germenii de soia şi boabele de soia coapte.

.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu