duminică, 5 decembrie 2010

Cum sa-ti ingrijesti cainele iarna

  Venirea iernii aduce frigul si multe alte probleme . Temperatura scăzută de afară aduce mai multe probleme unui caine, mai ales în momentele în care este scos la plimbare. Cele mai sensibile sunt lăbuţele, care iau contact direct cu solul îngheţat sau, eventual, acoperit de zăpadă. Prin urmare, ele trebuie îngrijite în mod deosebit.

  Invăţa-ti cainele să poarte ghetuţe special create pentru câini, care există de vânzare în anumite pet-shop-uri, pe diferite dimensiuni.
  În zilele geroase şi înzăpezite de iarnă, trebuie să ai grijă să înlături ghemotoacele de zăpadă care s-ar putea lipi între pernuţele labei, devenind foarte dureroase în timpul mersului.
   La întoarcerea în casă, curăţă cu atenţie lăbuţele căţelului, pentru a evita ca acesta să lingă resturile de cremă sau sarea care se aruncă pe stradă pe timp de iarnă.
   Şterge-l de umezeală cu un prosop, verifică-i coada, urechile, pentru a observa eventualele zone degerate sau rănite în vreun fel, îndepărtează umezeala din urechi pentru a preveni eventualele otite. Evită tunsul sau spălatul excesiv, în această perioadă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu