sâmbătă, 23 octombrie 2010

cele mai multe oscaruri

   Dupa 81 de editii, premiile Oscar se pot lauda in continuare cu titlul de cea mai vizionata si mai mediatizata (fara a mentiona cea mai asteptata de public si cea mai vanta de actori) festivitate cinematografica.
   Recordul Oscar pentru filmul care a plecat acasa cu cele mai multe premii Oscar nu este detinut de un singur film. Lord of the Rings: the Return of the King (2003), Titanic (1997) si Ben-Hur (1959) detin momentan recordul pentru cel mai mare numar de premii Oscar castigate si anume, 11 statuete. The Lord of the Rings detine de asemenea si recordul de a fi primul film fantasy care a castigat pana acum Oscarul pentru cel mai bun film.
   Combinatia de 5 statuete cele mai importante - Oscarul pentru cel mai bun film, Oscarul pentru cel mai bun regizor, Oscarul pentru cel mai bun scenariu, Oscarul pentru cel mai bun actor principal siOscarul pentru cea mai buna actrita principala - a fost pana acum castigata de 3 filme: Silence of the Lambs (1991), One Flew over the Cuckoo's Nest (1975) si It Happened One Night(1934)
  Walt Disney a castigat cel mai mare numar de Oscaruri din istorie: 26. 20 dintre acestea au fost acordate in timpul vietii sale, iar 6 au fost acordate postum.
   
  pentru mai multe detalii intrati pe www.imdb.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu