marți, 9 noiembrie 2010

Sarcina pe saptamani

Sarcina pe saptamani : 

Saptamana 1 de sarcina
Prima saptamana de sarcina este calculata incepand cu prima zi a ciclului menstrual, adica prima zi de sangerare menstruala. Aceasta metoda de calculare a varstei fatului se numeste metoda gestationala si este cea mai des folosita de catre ginecologi. Medicii ginecologi spun ca toate femeile fertile ar trebui sa se considere insarcinate la inceputul fiecarei ciclu menstrual si ar trebui sa se comporte ca atare.


Saptamana 2 de sarcina
In saptamana a 2-a de sarcina, catre sfarsit, are loc ovulatia. Majoritarea femeilor au un ciclu menstrual regulat care dureaza 28 de zile, ovulatia avand loc in ziua a 14-a. Practic, inca nu a avut loc fertilizarea si femeia nu este inca insarcinata. Dar, datorita metodei gestationale de calculare a varstei bebelusului, aceasta este considerata a 2-a saptamana de sarcina. Deci, inca nu putem vorbi de semne sau simptome de sarcina.


Saptamana 3 de sarcina
A 3-a saptamana de sarcina poate debuta cu ovulatia, in cazul in care nu a avut loc in cea de a doua saptamana. In cazul contactului sexual, are loc fecundarea ovulului de catre spermatozoid. Mamica inca nu stie ca este insarcinata, deoarece nu a sarit peste o sangerare menstruala (primul semn de sarcina usor de recunoscut de catre femei), dar bebelusul a inceput sa se dezvolte.


Saptamana 4 de sarcina
In timpul saptamanii a 4-a de sarcina, blastocistul se implanteaza mai profund in endometru si locul de penetratie prin epiteliu este inchis de un cheag. La mijlocul saptamanii, el este complet prins de endometru si epiteliul de la suprafata acopera aproape in totalitate defectul peretului uterin. Incepe formarea cavitatii amniotice (care ulterior se va umple cu lichid) si forma initiala a placentei.


Saptamana 5 de sarcina
Daca nu ati facut-o pana acum, in cea de a 5-a saptamana de sarcina este momentul sa va cautati un ginecolog. Menstruatia a intarziat deja o saptamana, iar testele de sarcina sunt pozitive datorita hCG-ului secretat de bebelusul aflat in plina dezvoltare.

Pentru restul saptamanilor intrati pe  : http://sarcina.pentrumamici.ro/jurnal-de-sarcina/sarcina-pe-saptamani

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu