duminică, 21 noiembrie 2010

Cum sa faci economii

 Nu stiti cum sa faceti economii pe aceste vremuri de criza fara sa renuntati la anumite bunuri ? Raspunsul este autocontrolul . Regula de aur atunci cand vrem sa facem economii este ca toate produsele care ne-ar tenta prin utilitate, pret sau design (desi nu avem nevoie de ele si nici nu erau pe lista de cumparaturi facuta acasa) sa ramana exact acolo unde le-am vazut si sa nu ne oprim sa le studiem.
   Primul sfat in materie de economii la cumparaturi este sa nu pleci de acasa fara o lista facuta pe baza a ce ai nevoie in scurt timp, lista pe care produsele pe care trebuie sa le cumperi sa fie trecute in ordinea necesitatii lor in casa.

  •   Pentru legumele si fructele proaspete de care ai nevoie ocoleste supermarketul si indreapta-te catre piata. Dar nu pleca la piata dimineata, deoarece in aceasta perioada a zilei preturile sunt sensibil mai mari. Dupa-amiaza si mai ales spre seara vanzatorii scad preturile pentru a-si putea vinde repede marfa, de cele mai multe ori, perisabila.
  • Targuieste-te! Discuta pretul cu cei de la care vrei sa cumperi cand cumperi flori de la taraba sau legumele si fructele din piata libera. Daca ai nevoie si de carne, mergi la macelarii.
Apoi fa socoteala si ai sa ramai uimita cand ai sa descoperi ca la piata cheltuiesti chiar si cu 40% mai putini bani!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu