marți, 9 noiembrie 2010

Cum sa ai un ten curat

  Coşuri, puncte negre, pori deschişi, ten încărcat. Nu doar adolescenţii se confruntă cu asemenea probleme. Cum sa ai un ten curat? Urmeaza sfaturile de mai jos :


   1. Asigură corpului tău lichidele necesare!

Acneea târzie se manifestă prin pustule inflamate la nivelul obrajilor, bărbiei şi gâtului, prin puncte negre şi ten gras, cu aspect lucios. Specialiştii spun că cel puţin un sfert din femeile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani sunt nevoite să lupte cu acneea, însă cauzele şi soluţiile diferă de la un caz la altul. Iată ce puteţi face.

2. Spălaţi-vă cu atenţie faţa dimineaţa şi seara şi folosiţi o soluţie de curăţare cu un pH între 5 şi 5,5.

Evitaţi săpunul şi alte metode agresive. Dacă aveţi tenul foarte gras, folosiţi o apă de faţă dezinfectantă, pe bază de alcool. Atenţie, după folosirea acesteia nu trebuie să simţiţi că “vă ţine pielea”.

3. O cremă hidratantă uşoară pentru îngrijirea zilnică e suficientă.

Elementele active precum zincul, niacinamida, acidul lactic sau salicilic înlătură scuamele şi normalizează producţia de sebum.


4. Peelingurile regulate – cel puţin o dată pe săptămână – înlătură celulele cornoase şi previn formarea punctelor negre. Evitaţi zonele inflamate. Măştile pe bază de argilă sau salvie absorb grăsimea, matifiază tenul şi calmează pielea.

5. Schimbaţi alimentaţia!

Mâncaţi produse pe bază de soia, peşte şi tomate. Ceaiul verde e bun pentru piele. Păstraţi-vă greutatea în limite normale. Evitaţi făina albă, dulciurile şi carnea.

6. Acneea severă nu trece doar cu o îngrijire corectă a pielii. Medicul dermatolog vă va recomanda creme sau medicamente pe bază de vitamina A acidă, unguente cu benzoyl peroxid sau cu antibiotice. Atenţie: vitamina A acidă pune în pericol viaţa fătului. Pacientele trebuie să se protejeze în timpul şi câteva luni după terapie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu