marți, 23 noiembrie 2010

Al treilea razboi mondial

   Rusia si China si-au exprimat preocuparea in legatura cu ostilitatile din Peninsula Coreea, dupa ce obuze nord-coreene au fost trase spre o insula din Coreea de Sud, relateaza AFP.

  Ministerul rus de externe a lansat un avertisment in legatura cu riscul "escaladarii" ostilitatilor in Peninsula Coreea, conform agentiei de presa Interfax.

  La randul sau, China si exprimat "preocuparea" in legatura cu incidentele armate. "Speram ca partile vor lua masuri suplimentare pentru a contribui la pacea si stabilitatea in Peninsula", a declarat Hong Lei, un purtator de cuvant al Ministerului chinez de externe.

  Potrivit CNN, cel putin 14 militari sud-coreeni au fost raniti, dintre care unul a murit, iar trei sunt in stare grava. De asemenea, doi civili au fost si ei raniti. Coreea de Sud a ripostat celor 200 de lovituri lansate de Nord, cu alte 80.

  CNN mai relateaza ca in Coreea de Sud este stare de alerta, imaginile difuzate de televiunea Yonhap arantand insula Yeonpyeong fumegand. Nu se stie deocamdata ce obiective au fost vizate de nord-coreen

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu