duminică, 28 noiembrie 2010

Cum sa iti protejezi casa de cutremur

Cum in ultimul timp se vehiculeaza tot mai mult ca ne vom confrunta in cel mai scurt timp cu un cutremur destul de mare, trebuie sa stim cum sa ne protejam casa de un astfel de cutremur:


  •  Evită rafturile suspendate :  În sufragerie şi în dormitor este recomandat să nu ai obiecte de mobilier suspendate. În cazul unui cutremur, acestea sunt primele care vor cădea. De asemenea, este indicat ca pe rafturile bibliotecii sau ale dulapului să nu ţii obiecte mari de decor care se pot răsturna. Evită orice decoraţiune din sticlă sau metal!
  • Nu agăţa oglinda lângă pat :  Pe peretele de lângă pat nu agăţa oglinzi sau tablouri. În cazul în care se desprind de pe perete, aceste obiecte de decor îţi pot pune în pericol viaţa. Este recomandat ca peretele din apropierea patului sau a canapelei să fie gol.
  • Televizorul trebuie aşezat pe o măsuţă specială, cât mai joasă. În cazul unui cutremur mai puternic, există riscul ca televizorul să cadă, să se defecteze sau chiar să producă un scurt circuit.
  • Evită dulapurile înguste şi înalte
  • Atenţie la ghivecele cu flori : Odată cu sosirea sezonului rece, fiecare dintre noi am mutat ghivecele cu flori din balcon în casă. Atenţie însă unde le poziţionezi pe parcursul iernii. Ghivecele cu flori nu trebuie aşezate la înălţime pe rafturi, dulapuri sau alte obiecte de mobilier suspendate.
  • Obiectele grele,aşezate pe rafturile de jos

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu