miercuri, 31 august 2011

Cele mai rezistente flori

Pentru a avea o gradina frumoasa, spectaculoasa, cu flori care rezista pe orice vreme , trebuie sa iei in calcul si urmatoarele flori :

1.Cârciumăresele 

Plantează cârciumărese pentru că încolţesc uşor din seminţe, înfloresc repede, că să nu mai vorbim că poţi alege dintr-o gamă bogată de varietăţi şi culori. Tolerează fără probleme soarele direct şi căldură, cu condiţia că solul să fie bogat şi bine drenat, iar în perioadele secetoase, udat din plin în fiecare seară.
Extra sfat: Foloseşte varietăţile mari că plante de fundal, în borduri, brazde sau plantate în masă în grădinile rustice. Varietăţile pitice merg foarte bine în rocării sau în containere.

2.Coreopsis


Înfloresc abundent toată vară, până toamnă târziu, sunt uşor de crescut şi tolerează aproape orice tip de sol, mai puţin pe cel foarte umed. Coreopsis, după ce s-au prins, au nevoie de soare din plin şi de foarte puţină apa, ceea ce le face ideale pentru grădinile urbane sau de pe acoperişuri.
Extra sfat: Merg bine că flori de umplutura sau în borduri. Pentru contraste interesante plantează-le alături de flori albastre sau indigo (Baptisia Australis, Delphinium, lavandă).

1 comentarii:

Ion Pașcu spunea...

plase-de-pescuit.com

Trimiteți un comentariu