marți, 1 martie 2011

Taxe vamale pentru coletele din SUA

Daca va comandati colete de pe internet din SUA , aveti grija la suma pentru a nu plati aiurea taxe vamale :

  Coletele cu valoarea de pana la 22 de euro sunt free, adica nu se vamuiesc, nu se platesc nici un fel de taxe vamale. Coletele cu valoarea cuprinsa intre 22 si 45 de euro se vamuiesc, insa pentru ele nu se platesc nici un fel de taxe vamale. Adica se intocmeste declaratie vamala insa destinatarul beneficiaza de scutire de la plata taxelor vamale. Coletele cu valoare mai mare de 45 de euro se vamuiesc si se plateste pentru ele TVA plus eventualele taxe. Destinatarul poate beneficia si aici de scutire de pana la 45 de euro daca are in colet produse cu valoare mai mica de 45 euro si valoarea lor se scade din valoarea totala a coletului. Daca produsul sau produsele luate individual au valoarea mai mare de 45 euro, atunci nu mai beneficiaza de nici o scutire.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Salut, acum cateva zile am primit prin posta coletul venit din SUA. A avut valoarea pe factura $34 cu shipping cu tot. Doamna vamesa de la posta ma taxat repede cu 24 de lei asta facand ea o socteala acolo… 34 dolari x 3,1656 dolarul la nu stiu ce curs, minus 24% TVA…deci a rotunjto la 24 de lei pe care i-am platit… Acum intrebarea mea este daca ma poate lamuri cineva cu un raspuns updatat la zi ca asa acum cativa ani stiu si eu cu era… care mai sunt taxele pentru coletele venit din tari non UE si exista cumva o reducere care aplica ? Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde pentru a sti pe viitor daca sa o ciufulesc pe vamesa sau nu!

pat spunea...

Doresc să ştiu dacă plătesc taxe vamale pentru bunurile aflate într-un colet primit din SUA ca urnare a unei comenzi făcute prin internet? Menţionez că sunt persoană fizică iar expeditorul este persoană juridică.

Raspuns:În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO.
În situaţia în care valoarea globală a bunurilor depăşeşte valoarea de 150 EURO eliberarea acestora se poate face numai cu achitarea taxelor vamale.
Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere.
Taxele vamale aplicabile la punerea în liberă circulaţie a mărfurilor din State terţe Uniunii Europene în România sunt cele cuprinse în Tariful Vamal Comun de import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun.
Valoarea în vamă la care se aplică taxele vamale este preţul efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.

andreea spunea...

Buna ziua!

As vrea sa stiu (inainte de a mi se trimite coletul) ce suma platesc (prin posta romana) la un colet trimis din USA. Coletul are in jur de 4 kg, iar valoarea acestuia ar fi in jur de 100$.

Trimiteți un comentariu