marți, 8 martie 2011

Dieta Atkins

Dieta Atkins este o dieta revolutionara ce da rezultate incredibile. Sunt patru etape care trebuie parcurse in regimul alimentar impus de dieta Atkins:

 Etapa I: Inducerea. Etapa de inducere in Dieta Atkins tine doua saptamani, in care consumul de carbohidrati trebuie redus la 20 de grame pe zi. In acest fel se induce corpului o stare in care acesta este fortat sa produca si sa elimine cetone. In aceasta perioada greutatea scade semnificativ. Singurele alimente care sunt permise: pestele gras (ton, somn, hering, pastrav, sardine), carne (pui, curcan, vita, miel, porc), oua. Se bea numai apa plata, cel putin doi litri pe zi si numai ocazional cafea decofeinizata sau ceai.


 Etapa II: Pierderea in greutate. In aceasta perioada a regimului alimentar numit dieta Akins se urmareste cresterea cantitatatii de carbohidrati cu cate 5 grame in fiecare saptamana, pana se ajunge la un numar la care procesul de pierdere in greutate stopeaza. Cele 5 grame de carbohidrati se acumuleaza din fructe si legume consumate in stare proaspata, la care se pot adauga treptat seminte si miez de nuca.

Etapa III: Prementinerea. Cand nu au mai ramas decat 2-3 kilograme de piedut, se poate trece la o faza intermediara din dieta Atkins, numita „prementinerea”. Ratia de carbohidrati va creste incet-incet, pana cand se observa ca a ajuns la un nivel critic. Acest lucru se intampla deoarece ultimele kilograme trebuie sa fie date jos intr-un timp indelungat, oferind posibilitatea corpului de a se obisnui cu ceea ce va trebui sa devina un regim permanent, pe care sa-l urmati tot restul vietii.

Etapa IV: Mentinerea. Deoarece obiectivul de pierdere in greutate a fost atins, de acum nu ramane decat pastrarea greutatii in limitele dorite, iar acest lucru se face urmarind in permanenta cantitatea de carbohidrati ingerata. Daca se ia in greutate, dieta Atkins impune reducerea din nou a gramajului de carbohidrati. Dupa varsta de 30-35 de ani metabolismul uman este mult incetinit si va trebui practicata din nou o reducere a carbohidratilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu