Asoc. ROMAPIS impreuna cu Instit. de Cercetare pentru Apicultura au analizat mierea de pe rafturile magazinelor, de la 5 producatori de miere din Romania.
Din cele 9 mostre de miere, prelevate de la cei 6 producatori romani, doar 1 singur producator a indeplinit conditiile de calitate cerute de legislatia in vigoare cu privire la continutul de polen floral conform sortimentului de miere comercializat, ba mai mult 2 dintre producatori au fost gasiti cu urme de glucoza industriala in miere.
Adica mai pe romaneste, daca vinzi miere de salcam continutul minim de polen de salcam trebuie sa fie de 20% si nu mai putin, insa doar 1 producator din 6 a indeplinit aceasta conditie, restul probelor aratand clar ca in loc de miere de salcam cum scria pe borcan, se vindea un amestec cu miere de rapita si floarea soarelui.
Iata o lista a calitatii mierii de pe rafturile supermarket-urilor :
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu