Ingrediente:
500 grame cartofi copţi şi zdrobiţi
1 ceapă tăiată fin
cozi de ceapă verde
500 grame de peşte somon proaspăt
zeama de la o lămâie
făină
3 ouă
1 legătură de pătrunjel
sare, piper, pesmet şi ulei pentru prăjit
1 lingură de unt
Mod de preparare:
Ceapa tăiată fin cu peştele fără piele se înnăbuşesc, la foc mic, în unt. După ce s-a pătruns, peştele se lasă la rece, iar apoi se zdrobeşte cu o furculiţă şi se amestecă cu ceapa verde, cartofii zdrobiţi, cu zeama de lămâie, sarea, piperul şi pătrunjelul uscat. Din această compoziţie se formează chifteluţele, care se dau prin făină, ou şi pesmet. Biluţele se prăjesc în foarte puţin ulei atât cât să se aurească pesmetul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu