luni, 5 martie 2012

Pregatire la matematica online | lectiademate.ro

   Totul se face acum pe internet, iar meditatiile clasice incep si ele sa piarda teren in favoarea lectiilor video online, cu profesori care pot explica de o suta de ori lectia printr-o simpla apasare de buton.

Daca limbile straine erau deja de foarte multi ani cautate de romani pe internet, incepand de anul trecut, modelul american de invatare si-a pus amprenta si pe lectiile de matematica.

2011 a fost anul in care si-au facut simtita prezenta mai multe site-uri, cum ar fi profesorultau.ro sau mathpdr, specializate in oferirea de continut cu lectii de matematica pentru gimnaziu si liceu.

Majoritatea respecta programa scolara si sunt detinute de fosti si actuali profesori sau de oameni pasionati de matematica. Si lucrurile par a fi din ce in ce mai elaboarate. Cel mai recent site lansat pe piata,lectiademate.ro, in ciuda faptului ca are deocamdata lectii video doar pentru clasele V-VII, vine cu o platforma mai dinamica si mai utila care ii are in vedere nu doar e elevi, ci si pe parinti sau profesori. In plus, fiecare lectie video este urmata de teste interactive.

Cu un asemenea ritm de dezvoltare, apare intrebarea: cat vor mai rezista meditatiile clasice in fata online-ului?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu