joi, 1 martie 2012

Curriculum pentru clasele pregatitoare

  Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a publicat miercuri, 29 februarie, pe www.edu.ro, pachetul curricular destinat clasei pregătitoare. Acesta conţine programele şcolare pentru clasa pregătitoare, precum şi planul-cadru aferent primelor clase ale învăţământului primar.
  Una dintre disciplinele pe care o vor studia copiii din clasa pregătitoare este religia. Potrivit programei şcolare pentru religie – clasa pregătitoare, elevii vor învăţa următoarele competenţe generale: aplicarea unor norme de comportament specific moralei religioase, în diferite contexte de viata, colaborarea cu copiii si cu adultii din mediul familiar, în acord cu valorile religioase şi explorarea activa a unor elemente din viata de zi cu zi, din perspectiva propriei credinte.
   Un alt lucru pe care îl vor învăţa copiii este cum să identifice elemente de diferenţiere între oameni. În acest sens, vor fi realizate exercitii de identificare a asemanarilor si a deosebirilor dintre persoane pe baza anumitor criterii (aspect fizic, limba vorbita, credinta, calitati, comportamente, lucruri sau mâncaruri favorite).
Pentru a citi mai multe si a vedea Curriculumul intrati aici :  http://www.realitatea.net/ce-vor-face-copiii-la-clasa-pregatitoare-exercitii-de-invatare-a-inchinarii-vezi-programa_918460.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu