vineri, 30 martie 2012

Cum sa faci calculatorul sa mearga mai repede

Orice calculator, va avea probleme odata ce incepi sa iti instalezi programe si softuri pe ele. Iata cateva trucuri pentru a rezolva aceasta problema si pentru a-ti face sistemul sa functioneze mai rapid.

1: Sterge fisierele temporare

Fisierele temporare includ in multe disiere nedorite care sunt tinute in memoria calculatorului. Aceste fisiere nu fa altceva decat sa iti ocupe memorie si spatiu. Odata ce acestea sunt sterse, functionarea calculatorului se va imbunatatii.

2: Desfragmentarea hard-diskului

Ori de cate ori instalezi un program nou pe calculator, acesta nu se salveaza intr-o maniera sortata, stergi fisiere, navighezi, instalezi altele, iar totul este un haos. Asa ca ai nevoie de unelta de defragmentare care iti va aranja fisierele exact asa cum trebuie pentru a-ti indica exact cata memorie mai ai pe sistem.


3: Curatarea discului

Unelta de curatare a discului "Disk Cleanup" te ajuta sa iti eliberezi spatiul de pe hard pentru ca sterge toate fisierele temporare de internet si de windows. In plus, unelta goleste si "recycle bin" si indeparteaza programele pe care nu le folosesti de pe PC.


4: Curatatoare de registrii

Registrul Windows stocheaza o baza de date de informatii referitoare la activitate si aplicatii. Aceste informatii ocupa memorie si incetinesc functionare calculatorului. Pentru o functionare mai buna ai nevoie de un soft de curatere pe care il poti lua de pe internet si care isi va selecta si pune in ordin toate registrele.


5: Upgradare driver

Daca computerul are mai multe drivere corupte, aceasta poate fi motivul pentru o performanta inceata a sistemului. Asa ca ai nevoie sa iti upgradezi driverele.


6. Scanarile

Virusii si alte programe spyware au un efect negativ asupra computerului. Intervin in performanta calculatorului si ocupa foarte multa memorie. Asa ca scaneaza computerul cu orice antivirus bun si performanta calculatorului se va imbunatatii.


7: Renunta putin la multitasking
Daca ai mai multe software-uri care merg in acelasi timp, asta iti va face calculatorul sa functioneze mai incet. Asa ca, pe cat posibil, incearca sa renunti la multitasking.


8. ReadyBoost

ReadyBoost este un concept relativ nou de optimizare a PC-ului si pentru adaugarea de memorie virtuala. Te ajuta sa iti imbunatatesti functionalitatea calculatorului prin adaugarea de spatiu. Daca folosesti Windows 7 sau Vista, il poti folosi imediat.


9: Scapa de programele startup

Elimina programele startup, fie ca le folosesti sau nu , fiindca aceste iti incetinesc functionarea calculatorului.


10: Repara erorile de disc

Poti folosi chiar sistemul de reparare erori incorporat in PC, pentru a optimiza performanta sistemelor de operare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu