vineri, 9 martie 2012

Cum se bea tequila

  Tequila este produsa numai in regiunea Jalisco din agavele care cresc aici. Nu oricine poate produce tequila si nu oriunde. Legile mexicane sunt foarte stricte in privinta acestei bauturi.Exista doua sortimente de tequila: cea facuta 100% numai din agave si una mixta, in care exista un procent de 60% de tequila pura si alte zaharuri.Asa ca, data viitoare cand o comanzi asigura-te ca este de calitate daca nu vrei sa lupti cu mahmureala a doua zi si prefera varianta simpla in locul cocktailurilor pentru ca in ele se foloseste cel mai adesea tequila mixta.

Exista mai multe tipuri de tequila :
Tequila blancos/silver sunt cele care nu stau in butoaie ci trec de la distilerie direct in sticla. Sunt transparente si sunt cele care se folosesc in cocktailurile Margarita. Are gustul pur de agave si un procent mare de alcool.
Tequila oro/gold este, de fapt, tequila Blanco imbogatita cu caramel sau alt colorant pentru a parea o tequila veche.
Tequila Reposado –este tequila pura care este pastrata in butoaie de stejar de la doua luni pana la un an. Are un gust placut si o culoare pala.
Tequila Anejo – este tequila tinuta in butoaie mari de stejar peste un an. Lemnul ii va da un buchet de arome unic si o culoare aramie.

Cum se bea tequila?
   In niciun caz cu sare si lamaie daca alegi un shot. Un pahar mic de tequila trebuie sorbit incet, picatura cu picatura si nu dat peste cap ca la un concurs de adolescenti. Mai ales daca alegi tequila Anejo puternica si foarte scumpa. Nu numai ca te va costa o avere, dar te va trimite acasa la jumatatea petrecerii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu