luni, 12 decembrie 2011

Cum sa nu te ingrasi de Sarbatori

  1.Creeaza un calendar:   Sezonul de vacanta si, implicit, de Sarbatori vine cu multe vizite, calatorii si alte intruniri si evenimente care stau in calea programului de fitness sau de exercitii care te metin in forma.In loc sa le scoti pur si simplu din programul tau iti recomandam sa iti faci un calendar pentru urmatoarea perioada (chiar pe un interval de cateva luni).


2.Nuci sau fructe:

La intrunirile de Sarbatori cu familia, cu prietenii, cu rudele la care te duci in vizita sunt multe tentatii dulci, pe care de cele mai multe ori nu le poti evita. Face parte din cultura noastra.

Recomandarea noastra este sa savurezi din dulciuri, atat cat sa fie gazdele incantate, iar in rest bucura-te de snackuri sanatoase cum sunt nucile sau fructe.

Sunt sanatoase si te ajuta sa iti mentii silueta.
3. Schimbari mici

Sarbatorile sunt perioada de rasfat major pentru tine si de pericol pentru silueta ta. Insa trebuie sa inveti (incet si bine) sa nu exagerezi, sa consumi cu masura.

Ai putea face schimbari mici in viata de zi cu zi pentru a 'echilibra' caloriile. De exemplu, poti renunta la cascavalul din sandwich sau in loc sa dormi cateva ore dupa masa mai bine iesi la o mica plimbare.
4. Putina miscare inainte de sesiunea de shopping

Inainte sa pornesti in goana prin magazine si mall-uri dupa cadouri pentru cei dragi, incepe ziua cu o plimbare relaxanta de dimineata.
5. Incepe cu legumele!

Atunci cand esti la masa, nu incepe sa iti pui in farfurie friptura, ci legumele. Pune cat mai multe, cat mai diferite (ca sa te asiguri ca ai parte de toate vitaminele) si abia la sfarsit pune friptura. Si consuma cu moderatie carnea foarte grasa!
6. Rasfata-te de mancaruri de sezon

Si nu ma refer la carnaciori si sarmale, pe care tine minte - cu moderatie! Nu manca dulciuri de care te bucuri tot anul, ci rasfata-te cu prajituri, biscuiti ornati festiv.

Bucura-te de Sarabatori, de familie, de spiritul Craciunului si bucura-te (cu masura) de bunatatile de sezon!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu