marți, 24 mai 2011

Cum sa scapi de tantari

    Vremea tot mai caldă din ultimele zile va duce, în curând, la apariţia ţânţarilor.Iata cum  să scapi de tantari  şi să ai parte de un somn liniştit folosind doar produse naturale.
 Uleiurile esenţiale: Te poţi proteja împotriva ţânţarilor şi folosind anumite uleiuri esenţiale. Cele de eucalipt, scorţişoară sau ricin sunt ideale pentru a ţine insectele departe de casa ta. Pune câteva picături într-un pulverizator cu apă şi stropeşte prin casă de câteva ori pe zi. De asemenea, oricare dintre cele trei uleiuri, amestecat cu unul de măsline, realizează o soluţie ce poate fi aplicată direct pe piele, ea oferind astfel o protecţie la fel de bună.

 Ultrasunete: O altă modalitate eficientă de scăpa de ţânţari, ce nu implică folosirea de substanţe chimice, o reprezintă aparatele cu ultrasunete. Acestea emit ultrasunete care sunt percepute doar de insecte. Ele le afectează simţurile şi îi fac astfel să stea la distanţă. Sistemul cu ultrasunete poate fi menţinut în permanenţă în priză deoarece sunetul său nu este perceput de urechea umană. 56 de lei costă, pe internet, un aparat cu ultrasunete care alungă ţânţarii.

 Scapă de apa stătută : Pe timpul verii trebuie să evităm cu orice preţ să ţinem apă stătută în casă. Locurile în care aceasta se regăseşte, precum farfuriile de sub ghivecele florilor, reprezintă mediul ideal pentru ca ţânţarii să-şi depună ouăle. Pentru a evita o astfel de problemă, trebuie să schimbăm apa din farfurii zilnic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu