vineri, 6 mai 2011

Alimente bogate in proteine

   Pentru a avea creste in masa musculara avem nevoie de o dieta bogata in proteine.Aveti mai jos lista principalelor alimente care asigura maximul de proteine la un minim de grasimi si calorii:

1. Pieptul de pui, muschiul de vita, pestele: ar fi destul de greu sa facem o distinctie intre acestea, mai ales ca aceste alimente sunt baza oricarui meniu recomandat sportivilor de performanta; in special celor care au nevoie de o masa musculara superioara.

2. Albusul de ou: continut caloric scazut la un aport proteic ridicat.

3. Produsele lactate: indiferent ca preferam laptele, iaurtul, branza etc, aceste alimente asigura caramizile dezvoltarii musculare prin consistenta proteica, cat si osoase datorita calciului prezent in compozitia acestora

4. Alune, migdale, fistic, nuci, seminte etc: indiferent de modul de preparare, alunele si semintele au constituit o sursa consistenta de proteine in alimentatia umana de-a lungul timpului.

5. Cereale integrale: bogate in proteine, fibre vegetale si fara aport de grasimi sunt ideale de consumat in cadrul mesei de dimineata sau seara inainte de culcare daca simtim nevoia sa mai "basculam" ceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu