1. Cerealele integrale: Fulgii de ovăz, de grâu, de ovăz, de secară şi tărâţele de grâu sunt surse excelente de fibre, de vitamine şi de minerale
2. Orezul brun: Orezul se numără şi el printre alimentele care alcătuiesc o dietă echilibrată, dar ai grijă să alegi orez brun sau orez nedecorticat
5. Pestele : Orice tip de peşte este o sursă de proteine cu puţine calorii, fiind mai indicat decât orice alt tip de carne. Specialiştii recomandă să consumi peşte de două-trei ori pe săptămână.
6. Iaurtul : consumul zilnic al unui pahar de iaurt proaspăt (100-150 g) intensifică absorbţia mineralelor în organism, în special a calciului şi a vitaminei D, atât de necesare unui sistem osos sănătos.
7.Ulei de masline: acest aliment este recomadat atât la gătit, cât şi în terapii pentru diverse boli cum ar fi afecţiunile cardiovasculare, gastrita, ulcerul, diabetul, bolile de ficat sau cancerul.
8.Ouale : Oul este considerat un aliment „complet”. De regulă, el se prepară termic din motive de siguranţă şi în acest caz se recomandă ouăle fierte timp de cel mult 60 de secunde. Copiii în creştere şi tinerii pot consuma unul până la cinci ouă pe săptămâna.
10.Soia: Pentru a beneficia de proprietăţile ei, este indicat să consumi soia într-o formă cât mai puţin prelucrată, cele mai recomandate fiind laptele de soia, făina de soia, germenii de soia şi boabele de soia coapte.
.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu