miercuri, 17 iulie 2013

Registrul de biciclete | Gaseste-ti bicicleta furata


Pentru a veni în sprijinul celor care au fost deposedaţi de biciclete, câţiva tineri din Cluj s-au gândit să înfiinţeze Registrul de Biciclete, un sistem de securizare, spun ei, menit să scadă simţitor numărul furturilor de acest gen.


Registrul propune integrarea bicicletei într-un mediu monitorizat. Alcătuind o bază de date cu bicicletele din comunitate pe baza conturilor de utilizatori şi a unor coduri unice atribuite bicicletelor, va exista astfel o evidenţă riguroasă şi o mediatizare a existenţei acestui sistem de securitate.

"Posesorii de biciclete îşi fac un cont şi îşi înregistrează bicicleta completând diverse câmpuri cum ar fi: serie cadru de bicicletă, culoare, model, ataşând şi poze cât mai clare cu bicicleta. Dacă din nefericire, îţi este furată bicicleta, te loghezi pe contul tău din Registru şi o declari furată, completând în prealabil date despre locaţia de unde ţi s-a furat. Ea va apărea astfel pe lista bicicletelor furate, într-o zonă bine determinată de pe site. În a doua parte a proiectului ne propunem ataşarea pe fiecare bicicletă a unor coduri numerice sau coduri QR care vor permite oricând şi de oriunde identificarea lor", a declarat Diana Silaghi, administratorul site-ului.

Până acum judeţul Timiş are, după Bucureşti şi Cluj, cele mai multe înregistrări pe site, venite din Lugoj şi Timişoara.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu