luni, 18 iunie 2012

Cum sa te hidratezi vara

A venit canicula si vrem sa stim cum ar trebui sa ne hidratam. Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în zilele caniculare să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00 şi să consume zilnic, la fiecare 20 de minute, câte un pahar cu apă, chiar dacă nu există senzaţia de sete.
   Medicii atrag atenţia că în zilele cu temperaturi foarte ridicate nu trebuie consumat alcool, nici măcar bere sau vin, deoarece aceste băuturi favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Totodată, este recomandată evitarea consumului în exces a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
  Medicii recomandă ca pe parcursul zilei să fie făcute mai multe duşuri calduţe, la final lăsând apa să se usuce pe piele. În această perioadă, aparatul de aer condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât cea ambientală.
  Cei care trebuie să lucreze sau să stea mai mult timp în soare chiar şi la orele amiezii trebuie să poarte haine lejere, din fibre naturale şi nu sintetice, de culoare deschisă, precum şi pălărie şi ochelari de soare. Chiar şi activităţile recreative, dar care necesită un consum mare de energie,precum sportul sau grădinăritul, ar trebui evitate în orele cu temperaturi maxime, potrivit specialiştilo

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu