sâmbătă, 16 iunie 2012

Bauturi ce trebuie evitate vara

   Atunci când urmăreşti să scapi de câteva kilograme sau să te menţii la o anumită greutate dorită este esenţial să renunţi la sucurile şi băuturile care au un conţinut bogat în zahăr.

  Iată o listă a bauturilor ce trebuie evitate vara:

1. Sucurile de fructe din comerţ
Conţin foarte mult zahăr şi nu sunt deloc prietenoase cu silueta ta.

2. Sucurile carbogazoase
Nici să nu te gândeşti că cele dietetice ar fi o alternativă mai sănătoasă. Numeroase studii care asociază aspartamul (un îndulcitor artificial folosit în majoritatea băuturilor dietetice) cu creşterea în greutate.

3. Cafeaua în diversele combinaţii
Evită băuturile care combină cafeaua cu diverse arome, topping-uri şi frişcă. Dacă le consumi în fiecare zi vei câştiga cu uşurinţă câte un kilogram pe săptămână, pentru că sunt unele sortimente care au până la 680 de kilocalorii la 300 de grame. Ar fi de preferat să te limitezi doar la cafeaua neagră, consumată în cantităţi moderate.

4. Milkshake-urile cumpărate
Nu ştii ce conţin şi cu atât mai puţine informaţii cunoşti despre cantitatea de zahăr din ele. Consumate în fiecare zi, chiar şi în combinaţie cu o dietă echilibrată pot să te îngraşe cu până la 2 kilograme pe săptămână, deoarece sunt sortimente care conţin peste 1000 de kilocalorii/litru.

5. Băuturile energizante
250 mililitri de energizant poate să conţină între 100-150 kilocalorii. Nu ar fi chiar atât de mult, dacă ne-am antrena zilnic şi am limita consumul la o singură doză de băuturi energizante. Însă, există persoane care consumă câte 2-3 doze, fapt care favorizează creşterea în greutate.

6. Limonada din comerţ
Este de preferat să o eviţi, deoarece conţine mult zahăr, coloranţi artificiali şi conservanţi. (foto: iStockphoto)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu