marți, 17 ianuarie 2012

Cum sa speli blugii

Blugii sunt scumpi. Unul din motivele pentru care aruncăm blugii este acela că se decolorează. Îi purtăm de câteva ori, apoi îi aruncăm în mașina de spălat.

Iata cateva ponturi pentru a păstra culoarea blugilor tăi. Ideea de bază este să îi speli cât mai rar posibil – nu trebuie o dată la câteva săptămâni cum spun unii.
  • Dacă ai fost prin cluburi și ți-a intrat fum de țigară în ei, îi poți scoate puțin la aer, evitând astfel mașina de spălat.
  • Dacă ți i-ai pătat, încearcă îndepărtarea petei cât mai repede, preferabil înainte ca aceasta să se usuce.
  • Spală-i de mână în apă cât mai rece. Nu durează mult pentru că, în majoritatea cazurilor, nu vrei decât să scoți mirosul din ei. Dacă ai o pată de scos, insistă cu spălarea cât mai puțin în afara zonei petei. Evident, acest lucru depinde și de ce fel de pată e.
  • Dacă nu îți surâde ideea să stai aplecat minute în șir peste cadă, du-i la o curățătorie chimică. Te costă dar economisești timp și scapi de efort.

Ce pot face dacă totuși mă decid să îi spăl la mașină?
Când vine vorba de spălat, îți recomand să-i întorci pe dos înainte să-i pui în mașina de spălat. Astfel vei proteja exteriorul și, automat, culoarea.
Să vorbim despre prima spălare. E recomandat ca, în acest caz, să îi speli SINGURI în mașină. Astfel vei evita colorarea altor haine din cauza blugilor. La a doua spălare e ok să îi combini cu alte haine.
Setează mașina să folosească apă rece sau puțin călduță. Apa rece va ajuta în păstrarea culorii.
Folosește detergent care ajută în menținerea culorii. De obicei, detergenții pentru rufe colorate specifică faptul că le protejează de decolorare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu