marți, 28 ianuarie 2014

Plante ce ne scapa de celulita

Excesul de glucide, conservanţi şi aditivi alimentari, consumul insuficient de legume, fructe proaspete şi suplimente de vitamine contribuie la apariţia celulitei.

Cine nu-şi doreşte un corp suplu, atrăgător lipsit de orice urmă de celulită sau grăsimi suplimentare? Din fericire, cu puţină ambiţie şi răbdare acest lucru este realizabil. Chiar dacă în momentul de faţă există o multitudine de saloane de înfrumuseţare şi tehnici moderne din ce în ce mai avansate, dr. Lorenzo Cenci, nutriţionist al Centrului de Studii Tisanoreica din Italia, propune o metodă simplă, naturală şi totodată comodă pentru eliminarea celulitei şi menţinerea unei greutăţi ideale. Este vorba de utilizarea plantelor ca ingredient principal.

Tratează cauza, nu efectul!

În primul rând, trebuie să acţionăm asupra metabolismului lipidic, adică să ardem grăsimile. Acest lucru se realizează prin reducerea absorbţiei de lipide şi stimularea digestiei şi prin eliminarea materiilor nefolositoare organismului. Cel de-al doilea proces ţine de drenarea ţesutului conjunctiv, facilitând astfel eliminarea din corp a lichidelor în exces. Prin aceste acţiuni, metabolismul se va regla şi se va scăpa încet şi sigur de celulită. Folosirea produselor naturale tratează cauzele, şi nu doar efectul.

Ce plante folosim?

Laminaria japonica - este o algă bogată în oligoelemente. Acest lucru o face perfect absorbabilă şi potrivită pentru transportarea toxinelor către intestin pentru a fi eliminate. În plus, conţine polizaharide şi minerale ca fier, calciu, iod, magneziu, fiind astfel recomandată şi în cazurile de scleroză, în tratamentul artritei, în hipo şi hipertensiune, în dezechilibre ale glandei tiroide, boli pulmonare şi cardiovasculare precum şi în prevenirea bolilor degenerative.

Ananas - bromelaina, moleculă ce se găseşte în ananas, joacă un rol important în activitatea anti-inflamatoare, iar tulpina de ananas ajută la pierderea în greutate şi eliminarea apei în exces din organsim,

Păpădie, rozmarin, coada-calului, strugurii-ursului, mesteacăn, osul-iepurelui, ienupăr şi urzică - acest grup de plante are funcţia de a reactiva metabolismul la nivel hepatic şi renal.

Năsturel, frasin, asmatui – se folosesc pentru purificarea şi drenarea organismului

Damiana şi ginsengul-siberian - au o acţiune tonico-stimulană.

Plantele se găsesc în farmacii sub formă de capsule, preparate din ierburi sau geluri anticelulitice. Înainte de a le încerca sau combina este bine să ceri sfatul unui nutriţionist. Ceaiurile din aceleaşi plante sunt şi ele indicate.

Cauzele apariţiei celulitei:

- modul greşit de alimentaţie (mese zilnice consumate pe fugă)
- mâncarea de tip fast-food
- fumatul, cafeaua şi alcoolul în exces
- sedentarismul
- obezitatea
- anticoncepţionalele
- dereglările hormonale (disfuncţii ale ovarelor, suprarenalelor)
- stresul - acesta provoacă o hipersecreţie de hormoni care contribuie la depunerea grăsimii pe burtă şi coapse.
- dereglări de circulaţie a sângelui

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu