marți, 3 decembrie 2013

Gripa sau raceala?

    Cum stim daca in sezonul rece avem gripa sau raceala?  Ambele sunt viroze respiratorii, dar răceala se poate deosebi de gripă, încă de la debutul bolii, prin modul agresiv cu care afectează organismul şi prin durata mai scurtă de manifestare a bolii.
    Gripa se întinde pe o perioadă mai lungă de timp şi poate prezenta episoade severe asupra organismului. Când corpul încearcă să lupte cu toate resursele împotriva bolii, imunitatea începe să fie pusă în pericol.
Tusea, strănutul şi durerea în gât sunt simptome comune la răceli şi gripe, dar există câteva simptome care diferenţiază o boală de alta.
    Răceala debutează cu stări de oboseală, cu strănut, dureri de cap şi de gât, urmate de creşterea consistenţei mucozităţilor nazale şi modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid.
   La gripă, debutul este brusc şi violent. Febra, de 39 - 40 de grade, este deseori însoţită de oboseală, tuse seacă, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Din păcate, febra poate dura între trei şi cinci zile, iar tusea poate pune stăpânire pe corp chiar şi două luni.
    Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor, precum şi de senzaţie de usturime a ochilor.
Stările de greaţă şi de vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale.

   Calmează simptomele cu remedii naturiste
Atât răceala cât şi gripa pot fi îmblânzite cu leacurile din natură, care au proprietăţi puternic curative asupra căilor respiratorii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu