duminică, 21 octombrie 2012

Concurenti Dansez pentru tine 2012-2013

Al 13-a sezon al show-lui Dansez pentru tine va fi difuzat incepand cu 26 octombrie, numai la ProTv.
Cei opt concurenti ai celui de-al XIII-lea sezon al emisiunii Dansez pentru tine vin sa alunge prin dans ghinionul de care au tot avut parte pana acum in viata.

Concurenti/Perechi Dansez pentru tine sezonul 13:

-Bianca Dragusanu - Vasile Soldea - Coregraf: Daniel Dobre

-Monica Davidescu - George Boghian - Coregraf: Andra Gheorghe

-Nicoleta Luciu - Attila Hainer - Coregraf: Bogdan Boanta


-Oana Ionita - Kovacs Ali Stoica - Coregraf: Istvan (Dragos Rosu)
-Daniel Max Dragomir - Diana Pop - Coregraf: Victoria Bucun

-Marian Dragulescu - Adriana Lupu - Coregraf: Doina Botis

-Pavel Stratan - Andreea Cristina Preda - Coregraf: Georgiana Caita

-Serban Copot (Hiena de la Animal X) - Valentina Hainarosie - Coregraf: Lilian Caraus

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Concurs Kent 2012 | www.ichoose.ro

www.ichoose.ro codul Kent 2012. Pe acest site se vor introduce coduri adica pe ichoose.ro.
Campania KENT „iChoose” se desfasoara exclusiv prin intermediul website-ului www.ichoose.ro. Pentruvizualizarea acestui site, vizitatorii au nevoie de FlashPlayer 10.3 In cazul in care acestia nu dispun deprogramele necesare pentru accesarea versiunii flash, le pot instala de pe internet.
(2) Pentru a participa la aceasta Campanie, un consumator trebuie:i. sa isi creeze cont pe website-ul www.ichoose.ro . O persoana adulta si fumatoare isi poate crea contprin completarea urmatoarelor informaţii: numar de telefon mobil, nume, data nasterii, adresa de email silocalitate. Fiecarui numar de telefon mobil ii corespunde un cont in care se vor acumula toate codurileintroduse de un participant si astfel sansele la castigarea premiilor.ii. sa introducă minim un cod unic, valid.
(3) In cadrul website-ului, participantii pot sa-si creeze diverse calatorii prin destinatii din intreaga lume, cuexperiente SMOOTH, REFRESHED sau AMPLIFIED pentru fiecare. Fiecare ruta incepe prin selectia uneidestinatii finale a calatoriei, din 3 orase: DUBAI, TOKYO si CAPE TOWN. Dupa selectia destinatiei finale,participantii isi pot adauga la calatoria inceputa alte doua experiente, in destinatii din cele 6 orase:AMSTERDAM, HOUSTON, LONDON, SYDNEY, NEW YORK sau BERLIN.

Concurs Cioco Latte 2012



De Halloween, cheamă-ţi prietenii la o seară horror, cu sperieturi la fiecare pas! Descarcă gratuit setul Cioco Latte de petrecere, vezi ce costume tematice au fost pregătite şi organizează un party memorabil la tine acasă! Trimite câteva poze de la party şi poţi câştiga o consolă Wii, jocul Overlord şi o cutie de Ciocco Latte! Extragerea premiului acestei petreceri va avea loc pe 13.11.2012.
Participanţii la concurssul Cioco Latte trebuie:
1. Să acceseze pagina de Facebook a campaniei, www.facebook.com/CioccoLatte, în perioada
16.10.2012 – 03.03.2013;
2. Să acceseze aplicaţia campaniei promoţionale „Ciocco Latte dă tonul petrecerilor de acasă!” din pagina de Facebook „Ciocco Latte”. În cadrul aplicaţiei pot fi vizualizate 5 petreceri. Fiecare petrecere va fi activă timp de 4 săptamâni (mai puţin prima petrecere care va fi activă 3 săptămâni şi 6 zile), conform următorului orar:
 prima petrecere (Halloween Party) va fi activă în perioada 16.10.2012 – 11.11.2012;
 a doua petrecere va fi activă în perioada 12.11.2012 – 09.12.2012;
 a treia petrecere va fi activă în perioada 10.12.2012 – 06.01.2013;
 a patra petrecere va fi activă în perioada 07.01.2013 – 03.02.2013;
 ultima petrecere va fi activă în perioada 04.02.2013 – 03.03.2013.

3. Să iniţieze, în cadrul aplicaţiei existente pe pagina de Facebook, o petrecere. Fiecare iniţiator are dreptul de a invita minimum 5 prieteni la petrecere. Fiecare prieten invitat va primi o notificare şi va avea posibilitatea de a accepta sau nu invitaţia. Organizatorul pune la dispoziţia iniţiatorilor, în cadrul aplicaţiei, un kit de petrecere ce poate fi descărcat. Acesta conţine diverse elemente printabile care pot fi folosite în cadrul petrecerilor organizate de iniţiatori. Pentru a intra în extragerea fiecărei petreceri şi în extragerea finală, fiecare iniţiator trebuie să uploadeze în cadrul aplicaţiei cel puţin o poză de la petrecerea organizată. Pozele uploadate de iniţiatori vor fi moderate şi vor fi afişate în secţiunea „Poze de la petreceri” din cadrul aplicaţiei.

Concurs La Festa Hot Chocolatta | www.laffybrown.ro

www.laffybrown.ro Introdu Codul La Festa Hot Chocolatta
Pentru a te inscrie in concurs, inregistreaza codul din interiorul plicului cu NOUL design La Festa Hot Chocolatta – Laffy Brown pe www.laffybrown.ro. Pune-te pentru o clipa, in locul lui Laffy Brown, creeaza povestea ta proprie si adauga raspunsurile tale ingenioase si poti deveni cunoscut. Cele mai frumoase 3 povesti, desemnate si validate la sfarsitul fiecarei luni de concurs, vor castiga cate 1000 € fiecare. De asemenea la finalul perioadei de concurs, se va desemna castigatorul marelui premiu de 3000 €, castigatorul fiind autorul cu cele mai multe si mai frumoase povesti.

miercuri, 10 octombrie 2012

Concurs Orasul de lapte 2012 | www.laptescolar.ro

  Tetra Pak, producatorul de ambalaje pentru cutiile de lapte, impreuna cu Ministerul Sanatatii au lansat site-ul www.laptescolar.ro care prefateaza concursului Orasul de lapte dedicat elevilor claselor I - VIII.
Pentru a se inscrie la concurs, elevii vor trebui sa aiba acordul parintelui sau al tutorelui legal si sa ceara ajutorul profesorului.
Conditiile participarii la concurs:
- trebuie formate echipe din 2 si maxim 10 elevi si un cadru didactic coordonator, toti din aceeasi scoala;

- echipa va trebui sa realizeze un proiect ce consta in contructia unui orasel din cutii de lapte.
Sunt premii tentante atat pentru elevi cat si pentru profesori: notebookuri, tablete, biciclete, videopriectoare.
Perioada concurs

Realizare machete : 1 - 22.10.2012
Inscriere in concurs: 15.10.2012 – 22.10.2012
Votare: 22.10.2012 – 5.11.2012
Jurizare: 5.11.2012 – 12.11.2012
Anuntarea rezultatelor: 18 - 21.11.2012

Cand trecem la ora de iarna?

Cand se schimba ora de iarna in 2012?  Ca si in fiecare an, se va trece la ora de iarna, in ultima duminica din octombrie.
Deci anul acesta, duminica pe 28 octombrie 2012 Romania va trece la ora de iarna. In noaptea de sambata spre duminica, ora 4:00 devine ora 3:00, deci vom dormi mai mult!!

vineri, 5 octombrie 2012

Concurs Doncafe 2012 | www.sunetuldoncafe.ro

Sunetul Cafelei proaspat macinate te asteapta cu premii la automatele Doncafe. Cumpara o cafea proaspat macinata Doncafe si uitate pe pahar. Identifica codul unic alfanumeric si introdu-l pe www.sunetuldoncafe.ro.
Ai sansa de a castiga premii pe loc, zi de zi si in fiecare saptamana (1 scuter Piaggio pe saptamana, 6 mp3 playere in fiecare zi). La finalul promotiei, toti cei care au inscris un cod valid pe www.sunetuldoncafe.ro, intra in tragerea la sorti pentru marele premiu: o masina Toyota Auris.
Primii 100 de participanti care inscriu pe www.sunetuldoncafe.ro cel putin 20 de coduri au acces si la premiile garantate, exclusiv online.

Promotia se desfasoara in perioada 01 octombrie - 30 noiembrie 2012.
Pentru mai multe detalii si pentru a introduce codul Doncafe intra pe www.sunetuldoncafe.ro.

Concurs Musli Vitalis | www.vitalismusli.ro

Musli Vitalis pentru toate gusturile, premii pentru toata familia.
Bucurati-va in fiecare dimineata de un mic dejun gustos si hranitor impreuna, iar Musli Vitalis va premiaza.
In perioada 01 septembrie - 30 noiembrie 2012, cumpara Musli Vitalis, cauta codul unic de pe ambalaj si introdu-l pe www.vitalismusli.ro si lasa-te in voia distractiei.
Daca nu ai acces la internet poti trimite codul prin SMS la 1728.

Premii:
-zilnic un set pentru micul dejun in familie, oferit in fiecare prin "momente norocoase" (4 cutii de cereale Vitalis Musli, 4 boluri, 4 linguri, o fata de masa)
-o bicicleta in fiecare saptamana
-un autoturism Seat Ibiza Reference

Pentru mai multe detalii si pentru a introduce codul Musli Vitalis intra pe www.vitalismusli.ro.

Concurs Zuzu 2012 | www.zuzupromo.ro

Cumpara în perioada campaniei cel putin un produs Zuzu participant la Campanie si identifica codul unic promotional, format din 6 caractere alfanumerice, de pe eticheta promotionala lipita pe orice ambalaj de carton Zuzu sau de pe ambalajele cu capace promotionale si cod imprimat pe pahar si trimite codul unic prin
SMS la 1888 (numar cu tarif normal) cu doar codul unic promotional. sau pe internet accesand website-ul www.zuzupromo.ro si completeaza formularul de inregistrare in campanie, cu datele personale si codul unic promotional.
Mai exista si aplicatia dedicata campaniei din pagina de Facebook Zuzu.
Concursul are loc in perioada: 01 Octombrie 2012 - 09 Decembrie 2012
Premii:
- 15 premii instant pe zi - ceas de mana cu branding Zuzu;
- 1 premiu instant pe zi - ceas desteptator pe roti cu branding Zuzu;
- 1 premiu pe saptamana - o excursie intr-un oras european, acordat prin trageri la sorti;
- 1 premiu pe campanie - o vacanta la New York, acordat la sfarsitul campaniei, prin
tragere la sorti.

Cu banii jos | cubaniijos.a1.ro

Concursul fenomen de la Antena 1, Cu banii jos, ofera premii si telespectatorilor in perioada 26 septembrie - 26 decembrie 2012.
Pentru asta, ei vor trebui sa se inregistreze pe site-ul cubaniijos.a1.ro si sa urmareasca in fiecare miercuri emisiunea.

La finalul emisiunii se va da startul concursului. Intra in sectiunea de concurs si raspunde la quiz-ul editiei care cuprinde itnrebarile care au fost difuzate in editia respectiva Cu banii jos.


Completeaza cat mai multe quiz-uri corect si poti castiga marele premiu de 1000 euro. In cazul in care vor fi mai multi castigatori (punctaje egale), castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti.

marți, 2 octombrie 2012

Sarbatorile Iasilor 2012

Primaria a anuntat programul complet al Zilelor Iasului, sarbatoare ce se intersecteaza cu Sfanta Parascheva. Vezi programul complet al Sarbatorilor Iasilor, sursa www.curierul-iasi.ro.


Luni, 1 octombrie 2012
17.00, Sala Studio Teatru (str. Horia 7-9)
„3 PE SCURT” – Vizionarea filmelor de scurt metraj: „Micul capriciu al domnului Nelu”; „Ficţiune”; „Uite-l, nu e!”
Organizator: Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
18.00, Sala Studio Teatru (str. Horia 7-9)
Spectacol de teatru: „Lecţia de iluzionism”.
Organizator: Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi


Marţi, 2 octombrie 2012
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 20.00, Sala “Diotima”
Proiecţie de fotografii realizate de membrii Clubului Fotografilor.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
19.00, Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Recital extraordinar Razvan Suma
Organizator: Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi

Miercuri, 3 octombrie 2012
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
12.00, Ateneul Tătăraşi
Mini expoziţie sculptură lemn – Mihai Ciuc
Organizatori: Ateneul Tătăraşi, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova.
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”

Joi, 4 octombrie 2012
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
17.00, Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Gaudeamus
Spectacol de Teatru de Moda
Organizator: Kasta Morrely
17.00, Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii Moldova Iaşi
Deschiderea oficială a Conferinţei naţionale de psihiatrie „Evidenţe şi valori în psihiatria contemporană”
Organizator: Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00, Ateneul Tătăraşi
În paşi de dans – spectacol de balet şi dans sportiv susţinut de Cluburile de balet şi dans ale Ateneului Tătăraşi
Organizator: Ateneul Tătăraşi
18.30, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi
Clubul Muzical – Muzică românească – Holograf
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.

Vineri, 5 octombrie 2012
10.00-16.00, Palas Mall
Sărbătoare la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi – Manifestarea: Biblioteca cărţilor la Iaşi
Organizatori: Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, Palatul Copiilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Uniunea Scriitorilor – Filiala Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
12.00, Amfiteatrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Paraschiva”
Conferinţa de lansare a programului de informare şi prevenţie în domeniul bolilor infecţioase
Organizator: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Paraschiva”. Parteneri: Portalul www.medicalmanager.ro, Primăria Municipiului Iaşi
14.30 – 19.30, Sala Vivaldi – Palas Iaşi
Conferinţa „Management Modern în Administraţie: Soluţii IT pentru o administraţie publică locală eficientă”, ediţia a V-a
Organizatori: Oameni şi Companii, administraţie.ro. Parteneri: Microsoft, Primăria Municipiului Iaşi
14.30 – 16.00, Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Iaşi
Colegiul National – vocaţia europeană şi valori tradiţionale
Organizator: Colegiul Naţional Iaşi
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00, Ateneul Tătăraşi
A venit toamna, spectacol susţinut de Ansamblul Coconiţe şi membrii cursului de chitară coord. Adrian Grădinaru.
Organizator: Ateneul Tătăraşi
19.00, Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Deschiderea stagiunii 2012 – 2013 – Filarmonica din Iaşi la a 70-a aniversare
Organizator: Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala Diotima
Spectacolul de teatru „Poem Irlandez pentru Vioară şi Suflet ” – prezintă trupa Parc Copou, regia Aurel Luca
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.

Sâmbătă, 6 octombrie 2012
10.00 – 10.45, Bd. Ştefan cel Mare – Piaţa Unirii – Str. Lăpuşneanu – Casa de Cultură a Studenţilor
Parada cântecului şi portului popular susţinută de ansamblurile participante la Festivalul „Trandafir de la Moldova”
Organizator: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
11.00 – 17.00, Casa de Cultură a Studenţilor
Festivalul de cântece şi jocuri populare tradiţionale „Trandafir de la Moldova”, ediţia a XLIV-a
Organizator: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi
11.00, Ateneul Tătăraşi
Revedere cu Eminescu, spectacol susţinut de Cluburile Ateneului Tătăraşi: Cenaclul „Spune Ceva” şi Trupa clasei de teatru „Thalienii”
Organizator: Ateneul Tătăraşi
17.00, Ateneul Tătăraşi
Cenuşăreasa, spectacol de teatru-dans, regie Alice Ioana Şfaiţer
Organizator: Ateneul Tătăraşi
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
20.30, Intrarea B a Palatului Roznovanu (Primăria Municipiului Iaşi)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – proiecţii de diaporame. Invitat Artistul Freddy Mary – EFIAP, Belgia
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi

Duminică, 7 octombrie 2012
07.00 – 12.00, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Utrenia şi Sf. Liturghie
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
12.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi
Spectacolul: „Toamna se numără… talentele” – In program: muzică uşoară, populară şi dans cu solişti şi trupe de copii
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
16.00 – 18.00, Catedrala Mitropolitană
Ceasul al IX-lea şi Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
18.00 – 19.30, Catedrala Mitropolitană
Concursul coral „Lăudaţi pe Domnul”, ediţia a IX-a – etapă din concursul organizat de Patriarhia Română.
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”

Luni, 8 octombrie 2012
07.00 – 11.30, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Utrenia şi Sf. Liturghie
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„(Re)cunoaşte Iaşul” – concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„Iaşul tău” – concurs de fotografii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.00 – 18.00, Catedrala Mitropolitană
Ceasul al IX-lea şi Vecernia
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
17.00 – 19.00, Parc Nicolina 1
Sărbătoare în cartierul Nicolina
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 20.00, Parcul Copou
Concert de muzica militară a Garnizoanei Iaşi
Organizator: Garnizoana Iaşi
19.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – vernisajele expoziţiilor, lansarea Almanahului FotoIaşi 2012 (ediţia a II-a), lansarea noului ciclu de întâlniri „Să vorbim despre Fotografie” (bilunar)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi

Marţi, 9 octombrie 2012
07.00 – 11.30, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Utrenia şi Sf. Liturghie
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„Iaşul tău” – concurs de fotografii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„(Re)cunoaşte Iaşul” – concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Esplanada Costache Negri, Hala Centrală, str. Palat, Str. Sarmisegetuza
Târgul de Toamnă
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Splai Bahlui
Sărbătoarea Vinului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
13.00, Turnul Mănăstirii Golia
Vernisajul expoziţiei de fotografii ORTHPHOTO 2012
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
16.00 – 18.00, Catedrala Mitropolitană
Ceasul al IX-lea şi Vecernia
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
16.00 – 16.30, Păcurari
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.40 – 17.10, Alexandru cel Bun
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00 – 19.00, Piaţa Voievozilor
Sărbătoare în cartierul Alexandru cel Bun
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.25 – 17.55, Nicolina
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00, Sala Studio Teatru (str. Horia 7-9)
Concert de blues şi jazz „Jazzul Vocal Clasic – Tradiţie şi Inovaţie”
Organizator: Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 20.00, Cartierul Pacurari
Concert de muzica militară a Garnizoanei Iaşi
Organizator: Garnizoana Iaşi
18.10 – 18.40, Tătăraşi
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00 – 19.30, Piaţa Unirii
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
20.00, Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Studio „Ludic”
„Poem irlandez pentru vioara şi suflet”
Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi
Miercuri, 10 octombrie 2012
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi
Gala de deschidere a sălii mari a Teatrului Naţional – interpretează soliştii, Corul, Corul de copii Juniorii Operei şi Orchestra Operei Naţionale Române Iaşi
Organizator: Opera Naţională Română Iaşi
07.00 – 11.30, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Utrenia şi Sf. Liturghie
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„Iaşul tău” – concurs de fotografii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„(Re)cunoaşte Iaşul” – concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Esplanada Costache Negri, Hala Centrală, str. Palat, Str. Sarmisegetuza
Târgul de Toamnă
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Splai Bahlui
Sărbătoarea Vinului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00 – 12.00, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”
Dimineţile autorilor În cadrul proiectului Scriitori în şcoli Invitaţi: scriitori ieşeni
Organizatori: Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, Uniunea Scriitorilor Filiala Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00, Stadionul ,,Emil Alexandrescu” Iaşi
Crosul Iaşului
Organizatori: Primăria Municipiului Iasi în colaborare cu Direcţia pentru Tineret şi Sport a Judeţului Iaşi si Asociaţia Judeteană de Atletism Iaşi
11.00 – 12.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.00 – 18.00, Catedrala Mitropolitană
Ceasul al IX-lea şi Vecernia
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
16.00 – 16.30, Păcurari
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.40 – 17.10, Alexandru cel Bun
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00, Sala Studio Muzică (str. Horia 7-9)
Concert de blues şi jazz „Autumn Leaves With The Groovies”
Organizator: Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
17.00, Muzeul „M. Kogălniceanu”
„Actualitatea istoriei în viaţa cetăţii” – dezbatere istoriografică cu invitaţi de marcă
Organizator: Asociaţia Profesorilor de Istorie Iaşi. Parteneri: Complexul Muzeal Moldova, Univ. Al. I. Cuza, Institutul de Istorie
17.30, Galeriile „Pod – Pogor”
Lansare de carte: „Ereziile de la Iaşi” de Ion Mânzatu. Prezintă: Liviu Antonesei
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Editura Junimea Iaşi.
17.25 – 17.55, Nicolina
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00 – 19.00, Esplanada Oancea
Sărbătoare în cartierul Tătăraşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
18.00 – 20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala Diotima
Medalion David Lean – proiecţia unui film al regizorului, urmată de discuţii cu membrii Clubului Cinefililor.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
18.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala Diotima
Recital de vioară şi pian – susţinut de elevi de la Liceul de Artă “Octav Băncilă” Iaşi
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
18.00 – 19.00, zona „Teiul lui Eminescu” din Parcul Copou
Difuzarea de Poezie de Coman Şova şi Marta Petreu la staţia de amplificare
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 20.00, Cartier Alexandru cel Bun
Concert de muzică militară a Garnizoanei Iaşi
Organizator: Garnizoana Iaşi
18.10 – 18.40, Tătăraşi
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00 – 19.30, Piaţa Unirii
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
Joi, 11 octombrie 2012
06.30
Procesiune cu moaştele Sf. Cuv. Parascheva, înconjurul Catedralei prin Bulevardul „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi depunerea lor pe platoul din faţa Catedralei pentru închinare.
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 12.00, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Utrenia şi Sf. Liturghie arhierească
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„Iaşul tău” – concurs de fotografii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„(Re)cunoaşte Iaşul” – concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00–12.00, Sala Penicilina
Turneul International „Zilele Iasului” editia a III-a, volei
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00 – 23.00, Esplanada Costache Negri, Hala Centrală, str. Palat, Str. Sarmisegetuza
Târgul de Toamnă
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Splai Bahlui
Sărbătoarea Vinului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
9.30 – 11.30, Primăria Municipiului Iaşi
Zilele MyStory – deschiderea oficială
Organizator: Fundaţia EuroEd
10.00- 22.00, Parcare Mănăstirii Golia
Sărbătoarea Dulceţii la Golia
Organizator: Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 12.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
11.00, Palatul Copiilor
Deschiderea festivă a Filialei de Carte „Otilia Cazimir” la Palatul Copiilor.
Organizatori: Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi
11.00, Ateneul Tătăraşi
Atelier arte plastice pentru copiii de gimnaziu „Cromatica autumnală”, prof. Mihai Zaiţ
Organizator: Ateneul Tătăraşi
11.00, Piaţa Unirii
Eveniment de deschidere a expoziţiei de fotografie România Sălbatică – 50 de fotografii, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, din România.
Organizator: World Wide Fund for Nature Romania
12.00, Sala de festivităţi a Colegiului „C. Negruzzi” Iaşi
„Prelecţiuni negruzziste” – educaţie, cultură, devenire în spaţiul Iaşului
Organizator: Colegiul „C. Negruzzi” Iaşi. Parteneri: Asociaţia Părinţilor, personalităţi – foşti elevi ai colegiului
14.00, Galeriile de Antichităţi „D. Grumăzescu”
„Pe străzile Iaşului – pe urmele personalităţilor ieşene”. Masă rotundă organizată de elevi cu personalităţi din domeniul cultural – istoric al Iaşului
Organizator: Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi. Parteneri: Galeriile de Antichităţi „D. Grumăzescu”, TVR Iaşi
15.00, Restaurantul Cotnari
Cupa Iaşului la table şi backgammon – înscrierea participanţilor
Organizator: Clubul Sportiv de Table şi Backgammon 6×5 Iaşi
16.00, Restaurantul Cotnari
Cupa Iaşului la table şi backgammon - începerea concursului
Organizator: Clubul Sportiv de Table şi Backgammon 6×5 Iaşi
16.00 – 18.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.00 – 16.30, Păcurari
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.40 – 17.10, Alexandru cel Bun
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00, Mănăstirea „Sf. Trei Ierarhi” – Sala Gotică
Lansare în format e-book a două lucrări: Album Sfânta Parascheva de la Iaşi şi Minuni ale Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.
Lansare oficială a lucrării „Cuvioasa Parascheva, Sfânta populară a Ortodoxiei în istoria şi evlavia poporului român” – autor Pr. Prof. Dr. Ion Vicovan şi Pr. Cătălin Adumitroaiei;
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
17.00 – 19.00, Bd. Dacia
Sărbătoare în cartierul Dacia
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.25 – 17.55, Nicolina
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
18.00, Ateneul Tătăraşi
Prezentarea filmului documentar artistic Calea eroilor – istoria unei capodopere (2012, prezentarea filmului ENERGOBIT, regia Horia Muntenus). Cu participarea regizorului Horia Muntenus de la Cluj.
Organizator: Ateneul Tătăraşi
18.00 – 20.00, Palas Mall,
Concert de muzica militară a Garnizoanei Iaşi
Organizator: Garnizoana Iaşi
18.10 – 18.40, Tătăraşi
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00 – 19.30, Piaţa Unirii
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
22.00 – 04.00, Str. Crişan
Ceaiul Pelerinilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
Vineri, 12 octombrie 2012
00.00 – 24.00, Str. Cloşca – parcarea bisericii Sf. Gheorghe
Corturi pentru pelerini
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
07.00 – 11.30, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Utrenia şi Sf. Liturghie arhierească
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„Iaşul tău” – concurs de fotografii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
08.00 – 17.00, Biroul de Promovare Turistică
„(Re)cunoaşte Iaşul” – concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Esplanada Costache Negri, Hala Centrală, str. Palat, Str. Sarmisegetuza
Târgul de Toamnă
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Splai Bahlui
Sărbătoarea Vinului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00–12.00, Sala Penicilina
Turneul International „Zilele Iasului” editia a III-a, volei
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00–16.00, Liceul de chimie Radu Cernatescu din Iasi.
Cupa Serbarile Iasului la tenis de masa, copii cu vîrsta de pînă la 16 ani
Organizator: CS TEHNOPRES IASI
10.00- 22.00, Parcare Mănăstirii Golia
Sărbătoarea Dulceţii la Golia
Organizator: Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi
10.00 – 18.00, Bd. Ştefan cel Mare
Pelerin în Iaşi – crearea unui punct de informare
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi, Poliţia Locală Iaşi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi
10.00, Restaurantul Cotnari
Cupa Iaşului la table şi backgammon
Organizator: Clubul Sportiv de Table şi Backgammon 6×5 Iaşi
10.00 – 19.00, Str. Al. Lăpuşneanu
„Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, ed. a V-a. Expoziţie de obiecte tradiţionale autentice, demonstraţii de măestrie meşteşugărească.
Organizator: Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” Iaşi. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Etnografic al Moldovei, Asociaţia „AL. Lăpuşneanu” Iaşi, Asociaţia Dialog pentru Dezvoltare (ADD) Iaşi, Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţ, Parohia „Sfântul Nicolae” din com. Aroneanu, Fundaţia „Izvor” Iaşi, Agentia de turism ICAR TOURS Iaşi
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 12.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
11.00, Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Iaşi.
Concurs: Cuvioasa Parascheva în conştiinţa creştinilor ediţia a IV- a . Concurs cu temă religioasă între elevi cu deficienţe de vedere şi elevi de la liceele din Iaşi.
Organizatori: Biblioteca Judeţeană „Gh.Asachi” Iaşi, Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Colegiul Tehnic„ Constantin Brâncuş”, Liceul „Moldova” din Târgu Frumos; Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
11.30, curtea Catedralei Mitropolitane, lângă Biblioteca „D. Stăniloae”
Sfinţirea apei (aghiasma mică) şi Sf. Maslu
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
12.00, Teiul lui Eminescu – Parcul Copou
Vernisajul expoziţiei „Orizonturi plastice” – lucrări de pictură, sculptură, grafică, arte decorative şi design.
Organizator: Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi – Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design
14.00
Pelerin în Iaşi – tur gratuit al principalelor obiective turistice religioase (dar nu numai) din centrul Iaşului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
14.00, ISJ corp C
Vernisajul acţiunii „Iaşi – citadelă a culturii şi civilizaţiei” – concurs – expoziţie de artă plastică pentru elevi
Organizator: ISJ Iaşi. Partener:Asociaţia Profesorilor de arte viziuale Iaşi,
14.00 – 15.00, Cercul Militar Iaşi
Simpozion „Cuvioasa Parascheva ocrotitoarea Moldovei”
Organizator: Garnizoana Iaşi
14.30 – 16.30, Muzee şi obiective istorice din Iaşi
„Adoptă un monument!” – prezentarea inedită de către elevi a monumentelor istorice ale Iaşului
Organizator: Colegiul Naţional Iaşi. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Literaturii Române
16.00–18.00, sala de gimnastica Anghel Saligny
Cupa Iaşului la gimnastică ritmică, sportivi legitimati si nelegitimati
Organizator: Clubului Sportiv Scolar de Gimnastica ANGHEL SALIGNY Iasi impreuna cu Clubul de Gimnastica CORRADO Iaşi
16.00 – 18.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.00 – 16.30, Păcurari
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
16.40 – 17.10, Alexandru cel Bun
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00, Ateneul Tătăraşi
Vernisajul expoziţiei „Salonul de arte vizuale al elevilor”, ediţia a III-a.
Organizatori: Ateneul Tătăraşi, Şcoala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi, Cercul de artă plastică „N.N.Tonitza”, ASTRA-Desparţământul “M. Kogălniceanu” Iaşi , Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi
Prezintă: prof. univ. Mihai Pastragus şi prof. dr. Teodor Hasegan
17.00, Colecţia „Istoria Teatrului Românesc” (etajul muzeului „Mihai Eminescu” – Parcul Copou)
„Mari doamne ale scenei româneşti”, expoziţie memorială (obiecte de artă plastică şi decorativă, fotografii originale, costume ale marilor artiste dramatice ieşene), colocvii, momente artistice
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Parteneri: Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Universitatea de Arte „George Enescu”
17.00 – 19.00, Esplanada Mimoza
Sărbătoare în cartierul Păcurari
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.25 – 17.55, Nicolina
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.30, Sala Studio Muzică (str. Horia 7-9)
Recital Vocal-Instrumental. În program lucrări de G. Verdi, C. Franck, G. Puccini, H. Otaka, K. Kishi, ş. a.
Organizator: Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
18.00, Ateneul Tătăraşi
Concert de muzică militară în faţa Ateneului Tătăraşi
Organizator: Garnizoana Iaşi şi Ateneul Tătăraşi
18.10 – 18.40, Tătăraşi
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00 – 19.30, Piaţa Unirii
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00 – 21.00, Str. Sf. Andrei, Str. Palat, Biserica Sf. Nicolae Domnesc, B-dul. „Ştefan cel Mare şi Sfânt”
Pelerinajul „Calea Sfinţilor” – Procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi moaştele Sf. Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Măn. Kitaev – Ucraina. Depunerea sfintelor moaşte pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane pentru închinare.
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
19.00, Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Concert simfonic extraordinar
Organizator: Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
20.00, Ateneul Tătăraşi
„Vreau să fiu actriţă”, de Robert Mauro, în regia şi interpretarea Ancăi Sigartău
Organizator: Ateneul Tătăraşi
20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala Diotima
Spectacolul de teatru „Amor în Micul Paris” – prezentat de trupa Parc Copou, regia Aurel Luca
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala Diotima
Trupa Parc Copou prezintă spectacolul de teatru „Poveşti de familie”, regia Aurel Luca
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
21.00, Catedrala Mitropolitană
Slujba de priveghere în cinstea Aducerii moaştelor Sf. Ap. Andrei la Iaşi în anul 1996 – Vecernia, Litia şi Utrenia
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
22.00 – 04.00, Str. Crişan
Ceaiul Pelerinilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
Sâmbătă, 13 octombrie 2012
00.00 – 24.00, Str. Cloşca – parcarea bisericii Sf. Gheorghe
Corturi pentru pelerini
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
07.00 – 11,30, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Ceasurile, Sfânta Liturghie
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 24.00, Galeriile Tonitza
„Mirajul cetăţii” – expoziţie de arte vizuale a profesorilor ieşeni
Organizator: Asociaţia Profesorilor de Arte Vizuale. Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici Iaşi, Universitatea „G. Enescu” Iaşi
09.00 – 23.00, Esplanada Costache Negri, Hala Centrală, str. Palat, Str. Sarmisegetuza
Târgul de Toamnă
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Splai Bahlui
Sărbătoarea Vinului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09,00 Biserica „Intrarea Domnului in Ierusalim” – Flora
Sfinţirea Bisericii „Intrarea Domnului in Ierusalim” – Flora
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
09.00 – 12.00, Biroul de Promovare Turistică
„Iaşul tău” – concurs de fotografii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 12.00, Biroul de Promovare Turistică
„(Re)cunoaşte Iaşul” – concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 12.00, Sala Penicilina
Turneul International „Zilele Iasului” editia a III-a, Volei
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00 – 12.00, Stadionul Tepro
Cupa Sarbatorilor Iasului – U15, rugby cadeti
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00 – 12.00, Sala G. Enescu
Cupa Iasului U11 – U20, judo feminin
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00 – 12.00, Poligonul de tir cu arcul
Cupa Iasului, tir cu arcul
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00–16.00, Liceul de chimie Radu Cernatescu.
Cupa Serbarile Iasului la tenis de masa, tineri si adulti
Organizator: CS Tehnopres Iasi
09,15 Biserica „Intrarea Domnului in Ierusalim” – Flora
Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
09.30–11.30, Baza nautică Dorobanţi
Regata Iasului, canotaj juniori
Organizator: Asociatia Judeteana de Canotaj Iasi
10.00- 22.00, Parcare Mănăstirii Golia
Sărbătoarea Dulceţii la Golia
Organizator: Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi
10.00 – 18.00, Bd. Ştefan cel Mare
Pelerin în Iaşi – crearea unui punct de informare
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi, Poliţia Locală Iaşi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi
10.00 – 19.00, Str. Al. Lăpuşneanu
„Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, ed. a V-a. Expoziţie de obiecte tradiţionale autentice, demonstraţii de măestrie meşteşugărească.
Organizator: Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” Iaşi. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Etnografic al Moldovei, Asociaţia „AL. Lăpuşneanu” Iaşi, Asociaţia Dialog pentru Dezvoltare (ADD) Iaşi, Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţ, Parohia „Sfântul Nicolae” din com. Aroneanu, Fundaţia „Izvor” Iaşi, Agentia de turism ICAR TOURS Iaşi
10.00 – 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00, Restaurantul Cotnari
Cupa Iaşului la table şi backgammon
Organizator: Clubul Sportiv de Table şi Backgammon 6×5 Iaşi
10.00 – 12.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iaşi
14.00
Pelerin în Iaşi – tur gratuit al principalelor obiective turistice religioase (dar nu numai) din centrul Iaşului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
14.30 – 16.30, Muzee şi obiective istorice din Iaşi
„Adoptă un monument!” – prezentarea inedită de către elevi a monumentelor istorice ale Iaşului
Organizator: Colegiul Naţional Iaşi. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Literaturii Române
16.00–18.00, sala de gimnastica Anghel Saligny
Cupa Iaşului la gimnastică ritmică, sportivi legitimati si nelegitimati
Organizator: Clubului Sportiv Scolar de Gimnastica ANGHEL SALIGNY Iaşi împreună cu Clubul de Gimnastică CORRADO Iaşi
16.00 – 18.00, Palatul Oştirii
Ziua Porţilor Deschise – 160 de ani de la punerea pietrei de temelie a marii cazărmi de la Copou: Drill team „Lupii Negri”, Concert de muzica de estradă, Expoziţie de fotografii.
Organizator: Garnizoana Iaşi
16.00 – 18.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.00 – 16.30, Bd. Ştefan cel Mare
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.40 – 17.10, Alexandru cel Bun
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00, Mănăstirea „Sf. Trei Ierarhi” – Sala Gotică
Inaugurare expoziţie de carte dedicată Sinodului de la Iaşi din anul 1642 şi Mărturisirii de Credinţă
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
17.25 – 17.55, Nicolina
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
18.10 – 18.40, Tătăraşi
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00 – 19.30, Piaţa Unirii
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19,00 Catedrala Mitropolitană
Concert de coruri ortodoxe româneşti şi ruseşti al Operei Naţionale Române din Iaşi
Organizator: Opera Naţională Română Iaşi şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
20.30, Intrarea B a Palatului Roznovanu (Primăria Municipiului Iaşi)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – proiecţii de diaporame. Invitat Artistul Freddy Mary – EFIAP, Belgia
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
21.00 – 03.00 Catedrala Mitropolitană
Slujba de priveghere a Sf. Cuv. Parascheva (Vecernia, Litia, Utrenia şi Sfânta Liturghie)
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
22.00 – 04.00, Str. Crişan
Ceaiul Pelerinilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
Duminică, 14 octombrie 2012
00.00 – 24.00, Str. Cloşca – parcarea bisericii Sf. Gheorghe
Corturi pentru pelerini
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
07.00, Catedrala Mitropolitană
Miezonoptica, Acatistul Sf. Cuv. Parascheva şi Ceasurile
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
08.00 – 24.00, Galeriile Tonitza
„Mirajul cetăţii” – expoziţie de arte vizuale a profesorilor ieşeni
Organizator: Asociaţia Profesorilor de Arte Vizuale. Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici Iaşi, Universitatea „G. Enescu” Iaşi
09.00–12.00, Sala Penicilina
Turneul International „Zilele Iasului” editia a III-a, volei
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00 – 12.00, Sala G. Enescu
Cupa Iasului U11 – U20, judo feminin
Organizator: CSS Unirea Iasi
09.00 – 12.00, Poligonul de tir cu arcul
Cupa Iasului, tir cu arcul
Organizator: CSS Unirea Iasi
10.00, CS CFR Iaşi
Cupa de Toamnă Ilie Băiaş – CFR Iaşi, concurs popular de popice la arena CFR Iasi
Organizator: CS CFR Iasi
09.00 – 12.00, Biroul de Promovare Turistică
„Iaşul tău” – concurs de fotografii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 12.00, Biroul de Promovare Turistică
„(Re)cunoaşte Iaşul” – concurs de recunoaştere a unor monumente istorice din Iaşi
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Esplanada Costache Negri, Hala Centrală, str. Palat, Str. Sarmisegetuza
Târgul de Toamnă
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.00 – 23.00, Splai Bahlui
Sărbătoarea Vinului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
09.15 – 13.00, podiumul din faţa Catedralei Mitropolitane
Sfânta Liturghie
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
10.00 – 18.00, Bd. Ştefan cel Mare
Pelerin în Iaşi – crearea unui punct de informare
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi, Poliţia Locală Iaşi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi
10.00- 22.00, Parcare Mănăstirii Golia
Sărbătoarea Dulceţii la Golia
Organizator: Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi
10.00 – 19.00, Str. Al. Lăpuşneanu
„Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, ed. a V-a. Expoziţie de obiecte tradiţionale autentice, demonstraţii de măestrie meşteşugărească.
Organizator: Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” Iaşi. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Etnografic al Moldovei, Asociaţia „AL. Lăpuşneanu” Iaşi, Asociaţia Dialog pentru Dezvoltare (ADD) Iaşi, Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţ, Parohia „Sfântul Nicolae” din com. Aroneanu, Fundaţia „Izvor” Iaşi, Agentia de turism ICAR TOURS Iaşi
10.00 – 12.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iaşi
12.00 – 16.00, Parcul Teatrului Naţional, Palas, străzile centrale ale oraşului
„Cunoaşte Iaşul!” – proiect educaţional de promovare a patrimoniului cultural al oraşului de către elevi în rândul cetaţenilor ieşeni şi al oaspeţilor (expoziţie de afişe, distribuirea pliantelor informative despre monumentele şi personalităţile ieşene, flyere pentru păstrarea curăţeniei, sondaje de opinie, reportaje).
Organizator: Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iaşi. Parteneri: ISJ Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, părinţii elevilor
13.30, Cantina de ajutor social
Masa Pelerinilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
14.00, Esplanada Teatrului Naţional
Demonstraţie de paraşutism
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
14.00
Pelerin în Iaşi – tur gratuit al principalelor obiective turistice religioase (dar nu numai) din centrul Iaşului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
14.30 – 16.30, Muzee şi obiective istorice din Iaşi
„Adoptă un monument!” – prezentarea inedită de către elevi a monumentelor istorice ale Iaşului
Organizator: Colegiul Naţional Iaşi. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Literaturii Române
16.00 – 18.00, Str. Lăpuşneanu – Piaţa Unirii – Bd. Ştefan cel Mare – Palatul Culturii, cartierele Tătăraşi, Nicolina, Alexandru cel Bun etc.
Promenada Sărbătorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.00 – 16.30, Bd. Ştefan cel Mare
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
16.40 – 17.10, Alexandru cel Bun
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00, Sala Mare a Primăriei
Seara Valorilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
17.00, Catedrala Mitropolitană
Concert de muzică religioasă interpretat de Corul Sanctus al Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi lansarea cărţii „Creaţie şi interpretare corală la Catedrala Mitropolitană din Iaşi”
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
17.25 – 17.55, Nicolina
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
18.00, Esplanada Palatului Culturii
Concert şi joc de artificii
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
18.10 – 18.40, Tătăraşi
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00 – 19.30, Piaţa Unirii
Caravana distracţiei cu trupa The Sky
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
19.00, Galeriile Tonitza
Vernisajul expoziţiei „Mirajul cetăţii” – expoziţie de arte vizuale a profesorilor ieşeni.
Organizator: Asociaţia Profesorilor de Arte Vizuale. Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici Iaşi, Universitatea „G. Enescu” Iaşi
19.00, Sala Mare a Teatrului Naţional
Spectacolul Iaşii în carnaval de Vasile Alecsandri
Organizator: Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”
20.00 Catedrala Mitropolitană
Slujba de priveghere a Sfânta Cuvioasă Parascheva (Vecernia, Litia, Utrenia)
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
22.00 – 04.00, Str. Crişan
Ceaiul Pelerinilor
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi
Luni, 15 octombrie 2012
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00, Sala „Dr. Iustin Moisescu” – Centrul eparhial Iaşi
Deschiderea simpozionului „Mărturisirea de credinţă – Locul şi rolul ei în tradiţia bisericii ortodoxe”
Binecuvântarea anului universitar 2012 – 2013 – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” – Iaşi
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
11.00 – 17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
15.00 – 21.00, Foişor Parcul Copou
„Cântecul mi-i tare drag” – lansare CD şi carte Maricica Mihoianu
Organizator: Maricica Mihoianu
18.00, Holul Central al Sălii Mari a Complexului Palas
Vernisajul expoziţiei de caricaturi „CREM”
Organizator: arh. Marin Creţu. Parteneri: Palas, Primăria Municipiului Iaşi, Apulum 94, Orion Europe
18.00 Centrul Medical Providenţa
Sfinţirea şi inaugurarea noului sediu al Policlinicii Centrului Medical Providenţa (Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 10)
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
18.00 – 20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala “Diotima”
“O iniţiere în Fotografie” – prelegere despre Comunicare.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
19.00, Casa Diaconia
Sfinţirea lucrărilor de modernizare la Casa Diaconia – Centrul Multifuncţional de Asistenţă Socială şi Educaţie (10 ani de la înfiinţarea Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă)
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
Marţi, 16 octombrie 2012
10.00- 22.00, Iulius Mall
„Sărbătorile Iaşului prin ochi de copil” – expoziţie cu lucrări ale preşcolarilor din grădiniţile judeţul Iaşi
Organizator: Grădiniţa cu Program Prelungit 16 din cadrul şcolii „Al. cel Bun”Iaşi. Parteneri: Iulius Mall, grădiniţe din jud. Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00, Centrul de cartier Alexandru cel Bun
Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale – Conferinţa „Responsabilitatea socială şi Drepturile Omului”. Proiecţie de film dedicată respectării democraţiei şi drepturilor omului
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi. Partener: British Council
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
16.30, Parcul Copou
Recital de poezie despre Iaşi: „Iaşul văzut de poeţi” în Parcul Copou
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
18.00 – 20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala “Diotima”
Proiecţie de fotografii realizate de membrii Clubului Fotografilor.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
20.00, Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Studio “Ludic”
„Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de I. L. Caragiale
Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi
Miercuri, 17 octombrie 2012
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
18.00 – 20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala „Diotima”
Medalion David Lean – proiecţia unui film al regizorului, urmată de discuţii cu membrii Clubului Cinefililor.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
18.30, Ateneul Tătăraşi
Ia-ţi mireasă ziua bună… – spectacol folcloric
Organizator: Ateneul Tătăraşi
Joi, 18 octombrie 2012
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
09.00–12.00, Baza sportiva si de agrement Ciric
Cupa Nicolina Iasi, box
Organizator: ACS Nicolina Iasi
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
18.00 – 20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala „Diotima”
“O iniţiere în Fotografie” – prelegere despre Lumină.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
Vineri, 19 octombrie 2012
09.00–12.00, Baza sportivă si de agrement Ciric
Cupa Nicolina Iasi, box
Organizator: ACS Nicolina Iasi
09.00–12.00, CSS POLITEHNICA IASI
Cupa Sarbatorile Iasului, concurs pentru copii U14
Organizator: AJ SAH Iasi impreuna cu CSS Politehnica Iasi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 1)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Împreună 2” aparţinând membrilor FotoIaşi (108 fotografii, 25 expozanţi)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00 – 21.00, Moldova Mall – parter (Galeria de artă 2)
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „American Dream” aparţinând lui Cristian Vieriu (14 ani)
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
10.00-22.00, Librăria Cărtureşti – Iulius Mall
„Zilele Fotografiei Ieşene” – expoziţia „Fii Fotograf de Iaşi”
Organizator: Asociaţia FotoIaşi. Partener: Primăria Municipiului Iaşi
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
19.00, Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Concert simfonic extraordinar. Maestrului Ilarion Ionescu – Galaţi „La Mulţi Ani!”
Organizator: Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
Workshop „Strategii de promovare în cultură a speciilor de plante spontane”
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Centrul de cercetări horticole
Sâmbătă, 20 octombrie 2012
08.00-22.00, Sala Polivalenta Iasi
Concursul International de Dans Sportiv „Cupa Iasului”, dans sportiv perechi
Organizator: CS Reflex
09.00–12.00, CSS POLITEHNICA IASI
Cupa Sarbătorile Iaşului, concurs pentru copii U14
Organizator: AJ SAH Iasi impreuna cu CSS POLITEHNICA IASI
16.00, Sala CSM Iasi
Turneul Intenational de Box „Memorialul Iosif Mattes, editia a XII-a, semifinale
Organizator: CS CFR Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, DJST Iasi, FR BOX, AJ BOX Iasi, CSS Unirea Iasi
21.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala “Diotima”
Maratonul cinematografic “Marea în film” – trei lung metraje artistice.prezentate de membrii Clubului Cinefililor.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”
Duminică, 21 octombrie 2012
09.00–12.00, CSS POLITEHNICA IASI
Cupa Sarbatorile Iasului, concurs pentru copii U14
Organizator: AJ SAH Iasi impreuna cu CSS Politehnica Iasi
10.00, Sala CSM Iasi
Turneul Intenational de Box „Memorialul Iosif Mattes, editia a XII-a, finale
Organizator: CS CFR Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, DJST Iasi, FR BOX, AJ BOX Iasi, CSS Unirea Iasi
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
19.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi
Festivalul Filmului Rus KINO +
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”. Partener: Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi
Premieră „D’ale carnavalului” – interpretează Baletul Operei Naţionale Române Iaşi
Organizator: Opera Naţională Română Iaşi
Luni, 22 octombrie 2012
9.00 – 13.00, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Workshop „Agricultura – oportunităţi şi perspective”
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
11.00-17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
14.30 – 16.30, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Workshop „Agricultura – oportunităţi şi perspective”
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
17.00 – 18.30, USAMV Iaşi – Aula Magna „Haralamb Vasiliu”
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Spectacol de operă
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
18.00 – 20.00, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi – Sala “Diotima”
“O iniţiere în Fotografie” – prelegere despre Optică.
Organizator: Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”.
Marţi, 23 octombrie 2012
9.00 – 13.00, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Simpozion ştiinţific internaţional
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultură
11.00 – 17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
14.00 – 18.00, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Simpozion ştiinţific internaţional
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Agricultură
18.00, Sala Studio Teatru (str. Horia 7-9)
Alb şi Negru – spectacol de animaţie nonverbal adresat publicului matur (+16). Participă studenţii anului al III-lea, Sectia Arta de Animaţie
Organizator: Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
20.00, Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Studio „Ludic”
„Cerere în căsătorie” după A. P. Cehov
Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi
Miercuri, 24 octombrie 2012
9.00 – 12.30, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Workshop „Cercetare şi inovare în agricultură”
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
11.00 – 17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
15.00 – 17.00, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Simpozion ştiinţific internaţional
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
Joi, 25 octombrie 2012
9.00 – 12.30, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Adunarea festivă
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
11.00 – 17.00, Parcul Copou
Audiţii din Fonoteca de aur a Muzeului Literaturii Române Iaşi: versuri de Grigore Vieru, în interpretarea actorului Nicolae Jelescu
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi. Partener: Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ Iaşi
12.30 – 13.30, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Te Deum
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
15.00 – 16.30, USAMV Iaşi
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Dezveliri de statui şi busturi ale unor personalităţi marcante din istoria Universităţii
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
17.00 – 18.30, USAMV Iaşi – Aula Magna „Haralamb Vasiliu”
„100 de ani de învăţământ superior agronomic la Iaşi” – Concert de cameră
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”
Vineri, 26 octombrie 2012
17.00, Ateneul Tătăraşi
Lansare de carte şi conferinţă „Despre condiţia femeii în Iran” de Daniela Zeca.
Organizatori: Ateneul Tătăraşi şi Editura Polirom
19.00, Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Concert vocal – simfonic extraordinar
Organizator: Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Sâmbătă, 27 octombrie 2012
19.00, Complexul Palas
Tribuna tinerilor interpreţi
Organizator: Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi
Spectacol de operă „Don Giovanni” – interpretează soliştii, Corul şi Orchestra Operei Naţionale Române Iaşi
Organizator: Opera Naţională Română Iaşi
Luni, 29 octombrie 2012
17.00, Ateneul Tătăraşi
Vernisajul expoziţiei de pictură Viziuni abstracte – Marinela Rusu.
Organizator: Ateneul Tătăraşi
Marţi, 30 octombrie 2012
20.00, Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Studio „Ludic”
„Despre corpul femeii” dupa M. Vişniec
Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi
17 septembrie - 20 octombrie 2012
Curtea Liceului „V. Alecsandri”
„Oraşul în paginile convieţuirii” – prezentarea tradiţiilor care au determinat convieţuirea în cetate a minorităţilor (armeni, evrei, lipoveni, greci, italieni etc.) şi realizarea unei broşuri care va fi oferită autorităţilor locale
Organizator: Liceul „V. Alecsandri”. Parteneri: Primăria Municipiului Iaşi, Comunităţi ale minorităţilor ce locuiesc de-a lungul timpului în Iaşi, Asociaţia Părinţilor Elevilor Liceului
21 septembrie – 18 octombrie 2012
Galeriile „Pod – Pogor”
„Palete peste timp”, expoziţie de pictură a artistei Viorica Toporaş
Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici din România. Lansarea cărţii „Iulia Haşdeu – destin întrerupt” de prof. univ. dr. Crina Decusară – Bocsan. Prezintă: Valentin Ciucă şi Liviu Apetroaie;
Organizator: Muzeul Literaturii Române Iaşi
1 – 20 octombrie 2012
Galeriile de Artă Dana - Str. prof. Cujbă nr. 17
Expozitie de pictură – Neculai Gh. Iorga
Organizator: Galeriile de Artă Dana
1 – 14 octombrie 2012
Şcoala Normală „V. Lupu”, muzee şi case memoriale din Iaşi, Universitatea „Al. I. Cuza”, BCU, Teatrul Naţional „V. Alecsandri”, Observatorul astronomic
„Descoperă Iaşii la Şcoala Discovery” – proiect de cunoaştere a valorilor Iaşului de ieri si de astazi, dedicat elevilor de clasa a IX-a; vizite la obiective culturale de referinţă ale Iaşiului, concurs de fotografie.
Organizator: Şcoala Normală „V. Lupu”. Parteneri: MLR, Muzeul de Istorie
6 – 16 octombrie 2012
Pasajul subteran de la Hala Centrală
Pasaj în Timp – expoziţie de artă (fotografii, sculpturi etc.)
Organizator: Primăria Municipiului Iaşi. Partener: Galeriile de artă „Dana”
6 – 19 octombrie 2012
Primăria Municipiului Iaşi
Expoziţie de pictură „Galeriile de Artă Dana”
Organizator: Galeriile de Artă Dana
7 – 15 octombrie 2012
13.00, Turnul Mănăstirii Golia
Expoziţia de fotografii ORTHPHOTO 2012
Organizator: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
8 – 15 octombrie 2012
Cercul Militar Iaşi
Expoziţie de pictură/artă religioasă – preot Sava
Organizator: Garnizoana Iaşi
8 – 14 octombrie 2012
Seminar româno – american de patologia animalelor de companie şi agrement
Organizator: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Medicină Veterinară
10 – 12 octombrie 2012
EuroEd
Zilele MyStory conştientizarea populaţiei asupra valorilor pe care le reprezintă deopotrivă generaţia seniorilor şi tânăra generaţie
Organizator: Fundaţia EuroEd
10 – 15 octombrie 2012
Colegiul „C. Negruzzi” Iaşi
Lansarea volumului I al Analelor Colegiului „C. Negruzzi”
Organizator: Colegiul „C. Negruzzi” Iaşi
10 – 20 octombrie 2012
Galeriile Tonitza
„Mirajul cetăţii” – expoziţie de arte vizuale a profesorilor ieşeni.
Organizator: Asociaţia Profesorilor de Arte Vizuale. Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici Iaşi, Universitatea „G. Enescu” Iaşi
11 – 12 octombrie 2012
Şcoala „Ionel Teodoreanu” Iaşi
„Pledoarie pentru Iaşi” – portretul oraşului prin desen şi cuvânt. Expoziţie de desene şi concurs de eseuri.
Organizator: Şcoala „Ionel Teodoreanu” Iaşi. Parteneri: Casa Corpului Didactic Iaşi, Ateneul Tătăraşi, Muzeul Literaturii Române Iaşi, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Asachi” Iaşi, Şcoala „D.A. Sturdza” Iaşi, Şcoala „Al. cel Bun” Iaşi
12 – 14 octombrie 2012
„Hrană pentru pelerini” – activitate de voluntariat cu participarea a 150 de elevi la programul de ambalare şi distribuţie a pachetelor cu hrană rece pentru pelerini
Organizator: Colegiul Naţional Iaşi, Liceul Teoretic „V. Alecsandri”,Colegiul „I.C. Ştefănescu” Iaşi
Parteneri: Mitropolia Moldovei si Bucovinei (Biroul de Asistenţă Socială Diaconia)
12 – 14 octombrie 2012
ISJ, corp C
„Iaşi – citadelă a culturii şi civilizaţiei” – concurs – expoziţie de artă plastică pentru elevi
Organizator: ISJ Iaşi. Partener: Asociaţia Profesorilor de arte vizuale Iaşi
11 – 24 octombrie 2012
Piaţa Unirii
Expoziţie de fotografie România Sălbatică – 50 de fotografii, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, din România.
Organizator: World Wide Fund for Nature Romania
12 – 25 octombrie 2012
Galeriile de Artă „Ateneul Tătăraşi”
Expoziţia „Salonul de arte vizuale al elevilor” Ediţia a III-a
Organizatori: Ateneul Tătăraşi, Şcoala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi, Cercul de artă plastică „N.N. Tonitza”, ASTRA – Desparţământul „M. Kogălniceanu” Iaşi , Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi
22 octombrie – 10 noiembrie
Galeriile de Artă Dana - Str. prof. Cujbă nr. 17
Expoziţie de grafică – Vladimir Şetran
Organizator: Galeriile de Artă Dana
Galeriile de Artă Dana - Str. Lăpuşneanu nr. 7 – 9
Expoziţie de grafică şi pictură – Ion Iancuţ
Organizator: Galeriile de Artă Dana
26 – 28 octombrie 2012
Casa de Cultură a Studenţilor – Sala Gaudeamus
„Quasar a 30-a aniversare”
Organizator: Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi

Concurs Nescafe 2012 | www.premiinuavioane.ro

Joaca "Avioane" si poti castiga cu Nescafe un ceas Certina.
Ia-ti orice bautura de la automatul Nescafe Alegria, fa-ti cont pe site si porneste jocul. Fiecare lovitura pe care o dai este formata dintr-un cod unic inscriptionat pe pahar si campul vizat de pe tabla de joc.
Ai 7 lovituri si 8 ore la dispozitie ca sa dobori cele trei avioane.

Nu stii cum se joaca? Fii atent:
-Sunt 3 avioane desenate pe o tabla de joc de 10x10 patratele, iar tu trebuie sa le dobori pe toate ca sa castigi ceasul Certina.
-Pentru a trage trebuie sa trimiti codul unic inscriptionat pe paharul NESCAFÉ Alegria urmat de simbolul # (de pe tastatura telefonului) si de campul de pe tabla de joc in care vrei sa plasezi lovitura (campul este descris de o litera si un numar intre 1 si 10).
-Un avion este considerat doborat atunci cand l-ai nimerit in patratelul din varf sau in toate patratelele din care este format. Ai la dispozitie 7 lovituri si un interval de 8 ore pentru a-ti duce la capat misiunea de pilot de vanatoare de premii.
-Foloseste tabla de joc de pe cartonasul disponibil la automatele de cafea NESCAFÉ ALEGRIA pentru a-ti nota loviturile pe care le trimiti si pentru a marca ora la care ai inceput sesiunea de joc.
-Pastreaza toate paharele ale caror coduri le-ai introdus in joc. In eventualitatea in care castigi, poti intra in posesia premiului doar la schimb cu paharele respective.
-Poti juca prin SMS la 1790 sau pe www.premiinuavioane.ro.

Promotia se desfasoara in perioada 01 octombrie - 30 noiembrie 2012.
Pentru mai multe detalii si pentru a introduce codul Nescafe intra pe www.premiinuavioane.ro.