duminică, 5 februarie 2012

Cum sa dezgheti masina mai repede

   Primele masuri pentru o mai ușoara dezghețare a mașinii pot fi luate înca dinainte cu o zi: ștergatoarele ar trebui lasate ridicate, pentru a nu îngheța și a se lipi pe parbriz, iar parbrizul ar putea fi protejat cu o folie speciala, care costa în jur de 40 de lei. Și mai ușor este pentru șoferii care au un sistem de pornire a motorului prin telecomanda: poți începe dezghețarea mașinii înca din timp ce tu ești înca în casa.
   Zapada afânata este ușor de îndepartat, mai ales cu o matura. Prima problema o va reprezenta însa deschiderea portierei, lipita de gheața:nu forțați, deoarece s-ar putea sa dezlipiți chederele. De asemeni, nu folosiți apa fierbinte pentru a dezgheța geamurile sau parbrizul: s-ar putea ca acestea sa crape, din cauza șocului termic. Cea mai buna și rapida soluție o reprezinta un spray special pentru dezghețarea parbrizului și a încuietorilor mașinii, care funcționeaza chiar și pâna la -50 de grade Celsius și costa între 17 și 20 de lei. În lipsa acestuia, poate fi folosit alcoolul, o soluție de apa cu oțet sau lichid de parbriz special pentru vreme rece, care vor topi gheața de pe încuietori.

Daca ați reușit sa intrați în mașina, înainte de a porni motorul, aveți grija ca ștergatoarele sa nu fie pornite: vor fi forțate din cauza gheții și s-ar putea defecta. De asemeni, nu încercați sa deschideți geamurile electrice înghețate, deoarece s-ar putea defecta mecanismul. Dați încalzirea și sistemele de dezaburire al lunetei și al parbrizului la maxim. Duzele aerului condiționat trebuie îndreptate înspre geamuri. Odata ce gheața de pe parbriz s-a mai înmuiat, o puteți îndeparta cu racleta sau, daca nu aveți așa ceva, cu o carte de credit.

Un pachet complet ce va va ajuta sa dezghețați mașina cât mai rapid, cu lichid de dezghețare a parbrizului, lichid de spalare a parbrizului pentru temperaturi foarte joase și spray de dezghețare a yalelor costa în jur de 70 de lei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu