joi, 21 octombrie 2010

tiramisu

   Tiramisu este unul din deserturile mele preferate. Nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit.


INGREDIENTE
 400 g piscoturi Savoiardi
 250 g crema Mascarpone
 4 oua
 4 linguri zahar
 3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
 cacao pentru ornat

MOD DE PREPARARE
 Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; 


  •  Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul; 
  • Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla; 
  •  Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare; 
  • Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; 
  • Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele; 
  • Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema; 
  • Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema; 
  • Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Pentru mai multe retete intrati pe www.retete-bune.net


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu