INGREDIENTE
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
- Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
- Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;
- Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;
- Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
- Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
- Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
- Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
- Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Pentru mai multe retete intrati pe www.retete-bune.net
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu