miercuri, 20 noiembrie 2013

Urne tragere la sorti Campionatul Mondial Brazilia 2014 | Grupe FIFA World Cup 2014


 Dupa partidele disputate ieri in cadrul barajelor de calificare la Campionatul Mondial 2014 stim deja cele 32 de formatii care vor evolua vara viitoare la turneul final. Oficial doar 30 sunt calificate, dar Mexic si Uruguay dupa victoriile din mansa tur nu mai au cum sa rateze calificarea.

FIFA stabileste cele patru urne valorice dupa clasamentul FIFA, dar si dupa criteriul geografic. Prima grupa va fi cea a capilor de serie. A doua grupa va contine echipele calificate din Asia, Oceania si America Centrala si de Nord, in timp ce grupa a treia va fi formata din echipe din America de Sud si Africa, la care se adauga cea mai slab clasata formatie europeana. Ultima urna va curprinde numai echipe din Europa.

Cea mai slab clasata echipa din Europa este Franta, astfel ca sunt sanse destul de mari sa avem parte de o grupa de foc, capii de serie dorindu-si cu siguranta sa scape de duelurile cu Ribery, Giroud&co.

Tragerea la sorti a grupelor Campionatului Mondial din 2014 va avea loc pe 6 de decembrie de la ora 18:00.

Componenta celor patru urne este urmatoarea:
Urna 1: Brazilia, Argentina, Columbia, Uruguay, Spania, Germania, Belgia, Elvetia
Urna 2: Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud, SUA, Costa Rica, Honduras, Mexic
Urna 3: Chile, Ecuador, Ghana, Camerun, Coasta de Fildes, Nigeria, Algeria, Franta
Urna 4: Olanda, Italia, Bosnia, Anglia, Croatia, Grecia, Portugalia, Rusia


De notat ca in aceeasi grupa nu pot fi trei echipe de pe acelasi continent.

Sa facem si cateva exercitii de imaginatie si sa vedem care ar fi grupele cele mai puternice, respectiv cele mai neatractive.

O grupa cu Brazilia, Mexic, Franta si Oladna ar fi cu adevarat interesanta. La polul opus nu stim cat de mult interes ar starni o grupa care sa le aiba in componenta pe Elvetia, Honduras, Algeria si Grecia. Putem avea si cateva confruntari extrem de interesante intre jucatori de top daca Argentina (Messi), Mexic (Giovani dos Santos), Franta (Ribery) si Portugalia (Cristiano Ronaldo) s-ar afla in aceeasi grupa.

Care credeti ca vor fi grupele?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu