miercuri, 19 iunie 2013

Cum afli parola unui hotspot WiFi

    Apple a prevăzut ca dispozitivele cu sistem iOS să poate fi conectate cu funcţia personal hotspot folosind parole generate aleatoriu, care ar fi trebuit să asigure un nivel de protecţie suficient de ridicat pentru toţi utilizatorii. Numai că socotelile Apple nu prea mai ţin pasul cu tehnologia, încât parolele generate pot fi sparte în timp record dacă atacatorii sunt suficient de determinaţi.
Parola unui hotspot WiFi creat cu telefonul iPhone poate fi spartă în mai puţin de 1 minut   Potrivit studiului unor cercetători germani, parolele generate automat pe tabletele şi telefoanele Apple sunt formate alegând cuvinte scurte din limba engleză în combinaţie cu o serie de cifre alese aleatoriu. Problema este că dicţionarul folosit pentru generarea parolelor este unul restrâns, de numai 52500 cuvinte, iar în combinaţie cu şirul de numere alese aleatoriu parola rezultată nu este nici foarte lungă, nici foarte greu de ghicit pentru un atacator cu mijloacele necesare la îndemână.
    Apelând la o configuraţie de ultimă generaţie, cu 4 nuclee grafice din seria Radeon HD 7970, timpul necesar pentru obţinerea parolei de acces la hotspot-ul WiFi poate fi redus la numai 50 secunde, suficient cât să ofere unui atacator determinat acces aproape imediat la datele transferate între dispozitivele conectate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu