duminică, 21 aprilie 2013

Cum sa te imbraci daca esti mica de statura

Faptul ca esti mica de statura si plinuta ti-a dat mereu batai de cap in alegerea hainelor potrivite. Si, chiar daca nu ai cum sa pacalesti silueta, poti pacali ochiul privitorului creand iluzii optice reusite. Iata cateva trucuri:
1. Poarta aceeasi culoare din cap pana-n picioare
Cand spun asta nu ma refer la culori neon sau imprimeuri psihedelice care sa-ti fure ochii. Alege nuante inchise care sa-ti subtieze silueta si opteaza pentru o rochie si pantofi de aceeasi culoare sau, pentru un costum cu pantaloni sau fusta, din aceleasi material. Daca preferi pantalonii, alege unii cu 2cm mai lungi, care sa cada pe picior si pe linia pantofilor cu toc, pe care trebuie neaparat sa ti-i cumperi.
2. Evita hainele prea stranse pe corp
Pe langa evitarea materialelor elastice, trebuie amintiti si pantalonii cu elastic pe glezna sau de bluzele pe gat. Acestea n-ar trebui sa existe in garderoba ta. Detaliile care aduc volum, precum aplicatiile florale imense pe hainele voluminoase, sunt alte cateva lucruri pe care trebuie sa le eviti. In loc de fuste mini sau pana la glezna, poarta mereu fuste pana la linia genunchiului sau putin deasupra. Fustele maxi sunt o alegere buna doar daca au talia foarte inalta si le porti cu tocuri. Daca pantalonii sunt nude, vei alungi si mai mult optic linia picioarelor.
3. Nu purta curele si nu-ti sublinia talia
E foarte important ca ochii sa nu se opreasca de sus pana jos. Deci nu adauga elemente care sa intrerupa linia corpului si evita curelele, rochii stranse pe talie, corsete si jachete scurte. Poarta jachete mai lungi, rochii babydoll, haine cu croiuri simple, clasice si din materiale care cad pe langa corp. Daca iti plac totusi curelele, alege variante feminine, delicate, cat mai subtiri, si nu uita sa eviti gentile mari.
4. Poarta linii verticale si evitati printurile si liniile orizontale
Liniile verticale atrag privirile in sus si jos, ceea ce face ca ochiul sa vada o persoana mai inalta.
5. Pastreaza parul scurt
Parul lung poate "ineca" femeile mai mici de statura insa o coafura care se opreste deasupra umerilor te poate transforma intr-o femeie fermecatoare. Dar daca toturi preferati parul lungi atunci prindeti-l in coada de cal sau cat mai in varful capului pentru a mai adauga centimetri in inaltime.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu