marți, 6 noiembrie 2012

Rezultate alegeri SUA 2012

 Barack Obama este favorit la alegerile din 6 Noiembrie 2012.
 Peste 200 de milioane de alegători americani sunt aşteptaţi, marţi, la secţiile de vot în cadrul scrutinului prezidenţial din SUA în care se confruntă democratul Barack Obama, preşedintele în exerciţiu al ţării, şi republicanul Mitt Romney, notează France Presse.
  Primele birouri de vot se vor deschide la ora locală 06:00 (ora 11:00 GMT) în unele state de pe coasta de est (Virginia, New York, New Jersey, New Hampshire etc.). Pe coasta occidentală, californienii vor începe să voteze la ora 15:00 GMT.
  Conform Constituţiei SUA, câştigătorul alegerilor prezidenţiale este determinat nu de votul popular la nivel naţional, ci de competiţia stat cu stat, astfel că 11 state din cadrul SUA (precum Ohio, Florida, Virginia sau Colorado) unde nici republicanii, nici democraţii nu domină în mod clar vor face diferenţa în această cursă electorală.
  Practic, Barack Obama şi Mitt Romney concurează pentru a obţine 270 de voturi electorale. Aceste voturi sunt repartizate celor 50 state pe baza unui mix între populaţie şi reprezentarea în Congres, ceea ce lasă deschisă posibilitatea repetării situaţiei din anul 2000, când republicanul George W. Bush a câştigat preşedinţia SUA cu un vot electoral majoritar, deşi candidatul democrat Al Gore a avut un mic avans în privinţa votului popular la nivel naţional.
 Mai multe detalii despre rezultatele alegerilor din SUA 2012 : www.realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu