joi, 16 ianuarie 2014

Ce facem daca ne doare ficatul | Remedii impotriva durerii ficatului

Regimul alimentar în bolile de ficat este diferit, în funcţie de bolnav.

- Spre exemplu, regimul alimentar în ciroză este mult mai restrict decat regimul alimentar în hepatită cronică.

- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesită regim alimentar suplimentar, deosebit,


Pentru prevenirea bolilor de ficat, în primul rand trebuie să avem:


- o alimentaţie bogată în glucide (dulciuri, făinoase);

- un consum moderat de grăsimi, în special animale;

- proteine în cantitate normală;

 -consum limitat de sare;



Alimentele permise:

 - Ciorbe şi supe din carne de pui sau de vită,

 - Cartofi piure, copţi în ulei sau în unt,

 - Carne friptă: pui, vită, iepure de casă, curcan,

 - Mezeluri: şuncă de Praga, parizier slab condimentat,

 - Paste făinoase de orice fel,

 - Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,

 - Condimente: pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu