- Spre exemplu, regimul alimentar în ciroză este mult mai restrict decat regimul alimentar în hepatită cronică.
- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesită regim alimentar suplimentar, deosebit,
Pentru prevenirea bolilor de ficat, în primul rand trebuie să avem:
- o alimentaţie bogată în glucide (dulciuri, făinoase);
- un consum moderat de grăsimi, în special animale;
- proteine în cantitate normală;
-consum limitat de sare;
Alimentele permise:
- Ciorbe şi supe din carne de pui sau de vită,
- Cartofi piure, copţi în ulei sau în unt,
- Carne friptă: pui, vită, iepure de casă, curcan,
- Mezeluri: şuncă de Praga, parizier slab condimentat,
- Paste făinoase de orice fel,
- Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,
- Condimente: pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, etc.
- Carne friptă: pui, vită, iepure de casă, curcan,
- Mezeluri: şuncă de Praga, parizier slab condimentat,
- Paste făinoase de orice fel,
- Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,
- Condimente: pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, etc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu