Potrivit experţilor, carnea de pui poate fi consumata chiar şi la doua zile după ce termenul de valabilitate a expirat – asta cu condiţia de a-l găti foarte bine, pentru a omorâ toate bacteriile care s-ar putea aduna pe ea. Condiţia este să şi arate bine, aşa că aici trebuie să ne bazăm pe simţuri. Ideea este că, dacă puiul a expirat, dar încă arată şi miroase foarte bine, nu are rost să îl arunci.
În cazul fructelor şi legumele, datele de valabilitate sunt absolut inutile. În momentul în care fructele sau legumele nu mai sunt bune, vă veţi da seama imediat din cauza aspectului.
Dacă nu desfaci borcanul de gem, acesta poate să reziste o veşnicie. Odata deschis, acesta este valabil pâna când mucegăieşte.
Pâinea. Aici lucrurile stau foarte simplu: atâta timp cât nu este mucegăită nu ai de ce să îţi faci probleme. Însă odată ce vezi urme de mucegai pe ea – la gunoi.
Şi în cazul laptelui, lucrurile stau foarte simplu: Atâta timp cât laptele arată bine şi are un miros şi un gust bun, este perfect consumabil.
Ouăle trebuie consumate în timp de 21 de zile de la data când au fost făcute, în caz contrar există pericolul intoxicării cu salmonela. Poţi testa ouăle astfel: pui un ou într-un bol cu apă şi dacă pluteşte însemnă că s-a stricat – dacă se scufundă înseamnă că e bun.
Brânza de orice fel: cascaval, parmezan, telemea, etc. – de obicei, în acest caz nu se ţine cont de termenul de valabilitate. Brânza va rezista chiar şi o lună, dacă o ţii la frigider. Chiar dacă se întăreşte la suprafaţă sau îşi schimbă culoarea puţin, pur si simplu o cureţi şi consumi ce rămâne.
Toată mâncare uscată, precum: zahărul, sarea, orezul şi pastele ţin mult peste data de valabilitate şi vorbim aici de ani de zile, atâta timp cât produsul este sigilat
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu