1. Laptele de soia are la fel de mult calciu ca laptele de vaca.
2. Soia scade colesterolul. Datorita continutului de fitosteroli, soia impiedica acumularea de colesterol rau, blocandu-i absorbtia.
3. Favorizează aparitia diabetului de tip 1, la sugari. Studiile arata ca atat proteinele din laptele de vaca, precum si cele din soia sau grau pot sa favorizeze aparitia diabetului autoimun de tip 1 la sugarii care au antecedente în familie.
4. Soia scade riscul de cancer mamar.
5. Inlocuieste cu succes carnea. Datorita continutul sau complet in proteine, soia a devenit o alternativa buna pentru carne.
6. Pateurile vegetale (din soia) pot sa aiba ingrediente care nu sunt de post.
7. Contine acizi grasi esentiali si lecitina. Aceste elemente sunt necesare pentru buna functionare a creierului.
8. Controleaza nivelul glicemiei la diabetici. O dieta bazata pe soia ajuta la scaderea glucozei si a nivelului de insulină din organism.
9. Reduce riscul bolilor de inima. Administraţia pentru Medicamente şi Alimentatie din SUA sustine ca folosirea zilnica a 25 grame de proteine din soia cu o alimentatie saraca in grasimi saturate si colesterol poate reduce riscul bolilor de inima.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu